musicandlyrix

Roadtrip Alice Springs - Darwin 27-29 Augusti

Resor, }

27 Augusti
Oooch vi har lämnat Alice! 

Vi är på väg igen! Skönt! Det är alltid spännande att påbörja nya kapitel samtidigt som det är tråkigt att lämna det förra. Alice Springs var verkligen ett udda ställe, men efter ett tag blev man van vid den lilla lilla staden och vi fick en hel del nya vänner. Vi hade en liten avskedsmiddag igårkväll (26 augusti) med Aron, killen vi har bott hos, samt Peter, på Montes, puben som serverar de godaste haloumiburgarna man kan tänka sig. 


Men nu är vi alltså inte kvar där. Vi har påbörjat trippen upp till Darwin. Vi bilar med Lloyd och James. Lloyd har vi känt sedan starten av vistelsen i Alice Springs och James är hans kompanjon kan man väl nästan säga. Trevligt sällskap iallafall! Lätta människor att ha och göra med. 

Nu ska vi precis sova. Vi har tagit in på ett övernattningsställe så vi bor i en stor cabin. Jag och Molly fick en dubbelsäng och de andra får slåss om fyra bäddar i våningssängar i rummet bredvid. 

Imorgon bär det vidare norrut. 

28 Augusti 

Denna morgonen började vi med en kort biltur innan vi kom fram till ett ställe som kallas Devils Marbels. Det var ett stort område med stora runda stenblock som låg som utkastade huller om buller. Riktigt kul att springa omkring och hitta nya ställen bland blocken som man kunde krypa eller pressa sig emellan.  

Många timmar senare kom vi till nästa plats för dagen. Mataranka Hot Springs. Självklart åkte badkläderna på (alla utom Lloyd hoppade i) och vi åkte med strömmen ner till där man gick upp fast vi simmade motströms upp igen. 



Nästa stopp blev på en restaurang...

där vi åt sallad innan vi åkte till nattens övernattningsställe, en fjärilsfarm. När vi kom dit möttes vi av ägaren som gav mig och Molly varsin blöt kindpuss och välkomnade oss tillbaka. Molly sa: Eh, här har vi inte varit tidigare?
Men han lyssnade inte på det örat och vi bara skrattade åt honom. 
Eftersom det var mörkt när vi kom fram så har vi inte kollat om det faktiskt finns några, men jag tänker ta mig en titt imorgon bitti. 
Nu innan vi gick till sängs så fick vi alla massage och lite massagelektion av Lloyd. Han är en såndär person som bara kan allt möjligt om allting! 

29 Augusti

Vi hittade inte så många fjärilar på fjärilsfarmen. Vi åt frukost och drog vidare. Vi åkte till Litchfield National Park där vi först badade vid ett dubbelt vattenfall, Florence falls, 






och sedan vid några rockpools. 

Riktigt fint ställe! Galna James hade tydligen hoppat från toppen av vattenfallet förra gången de var där och det är kanske tolv meter ner. Lloyd gjorde sitt bästa för att försöka få honom att inte hoppa denna gången och det gjorde han inte heller. Inte däruppifrån iallafall. Alla vi som badade, James, Molly och jag hade sett fram emot att hoppa från klipporna runtom men det var tydligen förbjudet. James hoppade en gång med hörde sedan att det var en parkvakt i närheten som man helst inte ville tabba sig inför. Kändes onödigt med en bot på nästan 300 dollar, eller ännuvärre, 800 dollar från toppen av fallet. 


När vi åkte ifrån Litchfield NP var det inte långt kvar till Darwin. Vi besökte några vänner till Lloyd som bodde i en förort, Palmerston, och sedan åkte vi till vårt boende. 

Under hela resan upp behövde vi inte betala för någonting. Fri skjuts, fri övernattning och tillochmed maten fick vi betald för oss. Helt otroligt generöst. 

Vi checkade in i en lägenhet i centrala Darwin som vi skulle bo i två nätter. Lyx för oss kan man säga! 

Vi gjorde oss iordning för eftermiddagen då James skulle få sin 19-årspresent. Skydive! Vi mötte honom på stranden där han singlade ner med sin fallskärm. Jag längtade verkligen tillbaka till när jag gjorde det på min födelsedag! Såå härlig upplevelse! 


På kvällen gick vi ut på en mexikansk restaurang och åt och drack så vi höll på att spricka. Även detta blev vi bjudna på. Vi hade en riktigt trevlig kväll! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: