musicandlyrix

Byron och Australia Zoo

Alltiallo, }

Vad jag inte berättade i tidigare inlägg var det vi hann göra i Byron och Brisbane innan vi for iväg norrut till Noosa. 
Efter surfcampet kom vi med en greyhoundbuss tillbaka till Byron där vi skulle spendera nästa natt och följande förmiddag. Från surfcampet hade vi fått vouchers för att kunna låna varsin surfbräda i två timmar eller så kunde vi låna cyklar. Valet var ganska lätt. Bräda blev det. De brädorna som vi surfat på den föregående veckan var ganska tjocka och bestod delvis av frigolit. De som vi nu fick låna var supertunna, lätta och både smalare och kortare. Vi kunde räkna ut redan innan hur det skulle gå. Balansen var riktigt svårfångad och det var inte många sekunder man kunde stå på brädan innan man nosdök. Jag kunde bara testa några gånger innan min enda fena på brädan gick av. Molly var desto bättre på sin bräda och lyckades surfa ett par gånger innan vi bestämde oss för att få tillbaka och hyra cyklar den sista timman. 
När vi kom tillbaka sa de att vi kinde ha cyklarna hela dagen om vi ville. Självklart tackade vi och tog emot men vi visste ju att vi inte hade mycket tid att röra oss på innan vi behövde dra oss till Brisbane. 

Vi cyklade upp till fyren där vi var för några veckor sedan, låste dem där och gick ner till en udde och åt en mysig lunch. 


På vägen tillbaka blev vi stannade av två män som undrade om vi ville testa hanggliding. Det var till ett riktigt bra pris och vinden var tydligen perfekt. Men vi hade ju egentligen inte tid... Men samtidigt verkade det ju så spännande! 
Efter en kort stunds funderande så bestämde vi oss ändå för att göra det. 
Vi gick upp för en backe till en ramp där vi skrev på papper medan männen vecklade ut glidarna. Sedan var det dags. 


Brian som jag gled med visade hur jag skulle hålla och sedan skulle vi springa av rampen, rätt ut i luften, på tre. Ett, två, tre! 


Och vilken känsla! Verkligen surrealistisk! Där gled vi omkring i ca 25 minuter och kände oss som stora fåglar. Molly och Ash gled omkring nära oss också och de var riktigt nära en fågel som Molly lyckades fånga på bild. Hon hade min telefon på sig utan mitt vetande. Rolig överraskning när vi kom ner! 



Detta var alltså något helt oplanerat, men så värt! Det är ingenting man gör varje dag! 

Den andra saker vi gjorde innan vi lämnade Rick i Brisbane var att besöka Steve Irwins Zoo. Jag tror att speciellt min Mormor tycker det är spännande eftersom hon så ofta det på hans program på Animal Planet när han fångat både krokodiler och ormar. Eller hur Mormor? 

Tyvärr är ju Steve avliden sedan några år då han blev skadad av en stingrocka, men hans zoo bara växer och växer. Vi såg allt från drakar till en krokodilshow i crocoseum. Vi vandrade igenom Afrika och Sydostasien även Australien där vi äntligen fick klappa koalor! Vi var också väldigt nöjda efter att efter så lång väntan få se den Tasmanska pungdjävulen! Vi var så nära den i november på Maria Island, men vi såg den aldrig. Men nu!  



Här kommer några fler bilder på vad vi såg på zoot. 



En drake. 


Lemurer. 



Mängder med ormar. 



Denna killen. 








Krokodilshow. 


Men nu har vi farit norrut. Mot Fraser Island. 

Skrivet: för längesedan. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: