musicandlyrix

Ett steg på väg!

Räddningstjänsten, Träning, }

Idag klarade jag rullbandstestet! Jag är så underbart nöjd med att nu äntligen kunna känna att jag är ett steg på väg, påväg mot att bli Brandman!
 
 
Ett sånt här test håller i 6 månader innan terminstart, så nu kände jag att det var dags att bara göra det! Jag ska så fort som möjligt (när badhuset öppnar efter sin sommarstängning) göra simtestet också och sen skicka in alla papper.
 
 
Jag frågade Magnus, en brandman som var testledare idag, om det var samma test som vi gjorde när vi sökte in till gymnasie-räddningstjänsten men han trodde att detta skulle vara svårare. Men jag kan med en gång säga att så kändes det inte! Jag tyckte nästan det var fånigt lätt och vips så var det hela över! En annan positiv sak som hänt sen förra gången är att min syreupptagningsförmåga har blivit mycket bättre! Från att ligga runt 205 i maxpuls har jag kommit ner till 190. För mig är det riktigt bra! Innan jag gick på bandet så varnade jag Magnus om att jag har hög puls eftersom jag vet att de reagerade starkt på det förra gången. Menmen, då kanske jag kan säga att jag tränat ordentligt sedan dess? Eller ja, tränat bra i alla fall!
 
 
 
Här var när jag precis började räddningstjänsten på gymnasiet. Hade ingen aning om vad som väntade. Hade ingen aning om att detta skulle fånga mig.
 

Hold your head up high

Funderingar, Räddningstjänsten, Träning, }

Hej!
 
Dagarna går, och de går fort! Imorgon har jag jobbat åtta dagar i rad med nio pass. Det känns kan jag meddela. Ska bli riktigt fint när julilönen kommer i slutet av augusti!
 
Egentligen borde jag blogga lite oftare, jag har så mycket att skriva om!
 
Jag kan skriva lite smått om varje grej jag kommer på nu..
 
Norge.
Det blir nog Norge i höst. På riktigt. Träffade en frilansande sköterska på jobbet och hon sa: GÖR DET! Det är det allra bästa du kan göra i ditt liv nästan! I Norge är det så mycket bättre villkor och allting är verkligen jättebra där!
Så ja, det blir nog Norge!
 
Brandmansutbildningen.
Snart ska det sökas in. Eller ja, snart och snart, innan den femtonde oktober. Men innan det ska det göras två tester. Simprov och rullbandstest. Imorgon ska jag nog slå en signal ner till station för att höra om jag kan få en tid då jag kan göra testet. Sen ska jag även dra mig bort till simhallen för att göra det provet. Kommer bli så skönt när jag kan säga: Check, check!
 
Träningen.
Träningen rullar på helt okej. Två gånger har jag varit på mördande BodyPump och nej, jag tycker inte det är roligt. Inte än i alla fall. Blev riktigt förvånad över mängder med beröm från instruktören efteråt. Riktigt peppande, så jag måste ju komma tillbaka då! Det är riktigt bra träning, men när fötterna krampar och mina löparknän inte riktigt vill köra så tungt som låren vill så blir jag lite otålig. Men jag ska skärpa mig. Jag märker att jag börjar bli större nu och det är riktigt kul! 
 
 
I dagarna som kommer så väntar det roliga saker!
Eller nej, vi börjar med idag! Jag hade en riktigt trevlig lunch med Cassandra som jag inte träffat sen några dagar efter vi tog studenten, så det var minst sagt på tiden att vi sågs igen.
På tisdag så är jag äntligen ledig och då ska i alla fall kvällen spenderas inne i Borås där jag ska gå på bio med Isabella. Hon mer eller mindre tvingar mig att gå på Håkan-filmen (kan ungefär ingenting om Håkan) men det kan bli kul. Jag tvingar henne på fika efteråt. A win-win situation.
(Är det förresten någon som vill spendera dagen med mig på Styrsö?)
I helgen ska jag åka ner till Småland för att äntligen hälsa på min lilla Pärla Emelie! Dock ska jag hämta upp hennes storasyster (fem år) från en ort lite längre bort. Då ska hon och jag alltså åka tåg i över tre timmar. Hur mysigt är inte det? Jag ska ladda upp med roliga barnböcker, godis och annat som kan behövas för en lång tågresa!
 
 
Nu är det dags för mig att dra mig till sängs. Idag har jag jobbat delad tur så det kan vara bra för mig att få sova. Imorn går jag en kortare tur, halv åtta till halv två. Skönt ibland med såna dagar!
 
Hoppas ni har det bra!
Kram!
 
 
 
 

Att springa bort

Träning, }

En kväll med jobb.
 
När jobbet var slut idag var det dags för mig att skingra tankarna.
 
Är dock så otroligt glad över att jag känner en lättnad och en styrka som jag inte riktigt visste om. Eller jag visste kanske om det, men nu är det bekräftat.
 
 
 
 
Sprang en riktigt snabb runda och det var det skönaste på länge.
 
 

Work in progress

Träning, }

Alltså detta med att träna och äta.
 
Jag måste säga att jag har nog sämst koll på det där med kolhydrater, kalorier, fett osv. Jag bara äter och äter och äter. Visst, vad som är nyttigt är väl inte så svårt att lista ut, men ja, vad gör det om det slinker ner en kaka ibland också?
Ärligt talat har jag ingen aning varför det egentligen är dåligt med kakor. Eller godis. Eller socker över huvud taget.
 
Jag borde egentligen kanske ta tag i detta och lära mig mer. Ibland funderar jag på att faktiskt köra igång med någon diet "för skojs skull", men jag är så hemskans svag för godsaker, det är ju det.
 
Men jag påstår inte att jag vräker i mig kakor, åhnej, men det är ju inte så att jag tackar nej i första hand.
 
 
Jag är inte pinnsmal och jag är absolut inte tjock någonstans, så egentligen är inte mitt ätande något problem, rättare sagt; jag oroar mig inte alls faktiskt.
 
 
Det jag vill är ju att mina träningsresultat ska bli bättre, att jag faktiskt ser att jag lyckas också.
Igår sa en kompis till mig att jag såg mycket biffigare ut än innan, oj vad jag blev glad! Är kanske den enda på planeten som faktiskt strävar för att bli stor. Stor och stark alltså. Kanske är det så att proteinpulvret faktiskt fungerar?
 
Snart ska jag ner till gymmet och köra spinning. Det är riktigt jobbigt, men efteråt, så underbart skönt!
 
 
Ha det fint!

Bara kör

Träning, }

Vilken tur att alla dagar inte är lika!
 
Igår var den sämsta dagen på länge. Kaos på jobbet, vilket gjorde mig riktigt arg.
 
Idag gick det bättre. Var även på gymmet och körde igenom ett ordentligt pass med mycket inriktning på rygg.
 
 
 
 

Vatten

Alltiallo, }

Hej! Både i lördags och idag har jag faktiskt haft ledigt. Alltså har jag endast två lediga dagar kvar i Juli.
 
I lördags åkte jag upp till Trollhättan till mormor och "morfar". Vi tog bilen ner till slussarna, käkade räkmackor och gick runt lite i området. Mysigt!
 
 

Min moster, min kusin och deras hund kom över en sväng, och nej, jag ville verkligen inte slaska trut med honom, även fast han var söt. Uah.
 
 
Idag har jag (ännu en gång hehe) varit på Styrsö. Med var Samuel och Isabella! Det var jobbigt blåsigt, men ändå trevligt!
 
 
 
 

Glee actor Cory Monteith found dead in Vancouver hotel

Alltiallo, }

Men nej, vad sorgligt!
 
Hade ju en liten crush på honom med..
 
 
Han hade tydligen problem med både alkohol och droger, stackarn.

Skärgård x3 i dagarna fem

Alltiallo, }

 Som jag skrev i lördags, skärgårdsplaneringar, det blev liksom inte bara en gång jag var i Skärgården. Det var hela tre gånger på fem dagar.
 
Först var jag med Klara. Vi tog båten ut till Källö, men det fanns inte så mycket bra ställen och så där, så vi hittade ...
... Uttervik på Styrsö! Jättebra ställe verkligen!
I söndags hade jag en fantastisk dag med Sara och vi lånade ett par hästar från några hon känner, och de red vi iväg med i över två timmar. Det var kämpigt eftersom de knappt är inridna, men det var riktigt roligt!
 
 
Kul att man ser ut som världens mupp i hjälm bara haha
 
I måndags när jobbet var slut så drog jag och mi kära syster ut till Vrångö och vi åt jordgubbar så vi höll på att spricka, men gott var det!
 
Fina hon

Igår hade jag och Isabella en heldagspicknick ute på Styrsö (igen). Vi firade att sommaren är bäst och spenderade våran lediga dag på det allra bästa sätt!
 
Vi tog Silvertärnan ut till ön, och självklart blev det en kaffe på turen
 

Sommar är att kunna skita i sminket och tycka att man är fin ändå!
 
 
Det blev en hel del tjejsnack, mängder med gapflabb och allt var bara helt underbart! Hoppas vi gör om det snart!
 
 
 
 
Säg till mig om ni vill ut till skärgården, jag vill med!
 
Som min syster sa: "Om jag blir tillsammans med någon nån gång så måste han också gilla att åka båt och vara vid havet" ;)

Skärgårdsplaneringar

Alltiallo, }

Håller just nu på att packa väskan eftersom jag och Klara äntligen ska ut till skärgården idag! Som jag väntat! Nu blir det skön avslappning, bad, och gott att äta!

Ha en fin dag!

Juli månad

Alltiallo, }

Vi är inne i Juli allaredan och det enda jag tänker på nu är lönen. Vill ha den nununu!
Jag vill även ha min skatteåterbäring som jag inte fått än eftersom den skickades in via posten. Menmen, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!
 
Jag jobbar verkligen en hel del nu i sommar. Nu i juli har jag bara sex ynka dagar ledigt, så ni kan ju gissa själv hur mycket jag jobbar. Dock är dagarna egentligen inte så långa. Många dagar jobbar jag bara 6 timmar, men det finns de dagarna jag jobbar 8 och 10 timmar också.
 
När jag inte jobbar så spenderar jag mycket tid här hemma och även på gymmet. Här hemma har jag sett allt som går att se av Game of Thrones och nu funderar jag på att ta tag i Desperate Housewifes eller något igen. Men samtidigt får jag så dåligt samvete över att jag sitter vid datorn så mycket. Jag vill så hemskt gärna ha "tid" till att läsa massa bra böcker, fundera på en hobby av något slag eller nåt annat. Men jag hamnar nästan alltid vid datorn ändå, eller så går jag och lägger mig och sover eftersom jag blir så himla trött av allt jobb.
 
 
Igår var jag förresten hos underbara Kajsa-Lena!
 
 
 
Vi gjorde pannkakor, käkade dem ihop med massa olika sorters glass och funderade över hur de siamesiska tvillingarna Abby och Brittany har deras vardag. Vi hade så mycket frågor att de tog aldrig slut!
 
 
 
 
Hur gör de när de går på toaletten? Vem är det som ska torka? Vad händer om den ena vill gå och lägga sig med inte den andra? Vad händer om den ena har drömmen om att bli astronaut och den andra vill bli djuphavsdykare?
 
Som sagt. Frågorna tog aldrig slut, så Kajsa-Lena fick köra hem mig så vi fick slut på frågeställandet.
 
Men det var som alltid, riktigt kul, riktigt trevligt hos Kajsan! Tack!!