musicandlyrix

Tid, time, tiempo

Alltiallo, }

Tid alltså.
 
Inget jag har gott om just nu.
Skulle gärna vilja uppdatera bloggen varje dag, lägga in biler, nyhittad musik och annat, men jag känner att jag blir superstressad bara med tanken på det. Jag har tillochmed fått avbryta lite från jobbet denna veckan för att verkligen få fatt på läxor, tid, och vad nu mer man kan tänka sig behöva.
 
Jag har bilder i telefonen på massor med skoj, men jag hinner och orkar verkligen inte med det nu ikväll.
Nu ska jag ta en sista koll på historiaarbetet innan jag måste sova tillräckligt inför praktiken imorn som börjar halv åtta. Icke nådigt för en sån segsovande student som jag.
 
Menmen, frid på er!
 
 
Plutten och jag! Tid alltså..

Imorgon

}

Hejsan!

Imorgon är det alltså dags för besöket på Borås räddningstjänst. Jag är så taggad att jag knappt kan sitta still, och min mage kommer inte lugna ner sig innan första larmet är avklarat. Adrenalinet kommer lyfta oss till höjderna! Det är så sjukt spännande när alla lampor tänds och det blinkar o grejjer. Can't wait until I get there!

...

}






Mysigheter

}

Är djupt ledsen över att surfplattan redan har pajjat. kan inte använda den utan sladden i, och ibland går inte det heller. Skit! Och jag måste nästan ha den på onsdag då jag och Eddie drar till Borås räddningstjänst för att jobba med projektarbetet. Hoppas jag får låna lillebrorsans.

Wellwell. Nu sitter jag i en soffa hemma hos Isabella och vi har riktigt gött mys! Sofia skulle också varit här, men hon kunde inte komma, tråkigt!!
Vi skulle planera lite Norge, men vi får nog ta det en annan gång när alla är med. Nu får vi fortsätta tjöta, äta kladdkaka, dricka te och bara mysa.

,

,

Testing

}

Testar nu att lägga upp ett kort inlägg från min nya surfplatta som inhandlades igår. Måste säga att det är en riktigt rolig leksak!

Praktik och egen lägenhet

Alltiallo, }

Praktiken har dragit igång, och i två dagar har jag befunnit mig på post-op. Alltså dit folk kommer precis efter operationen. Post-op. You get it.
Det har varit riktigt kul, och lärorikt kan jag säga! Det har inte bara varit groggy människor och tömningar av katetrar, utan även elkonverteringar!
 
Tänk er typ:
 
"Charge to 200"
"Yes sir"
*Eyuuiiiiiiiiii - cadish*
 
Riktigt spännande att se det i verkligheten och inte på film.
 
Jag kan också säga att jag blivit en fena till att fixa EKG! Min handledare lämnat tillomed rummet när jag fixar det - lätt som en plätt!
 
Röd stuga på den svarta jorden, solen lyser på det gröna gräset, och sen vitt i mitten. Det är en liten ramsa man har i huvet så man vet vart alla pluppar ska sitta.
 
 
 
 
HALLÅ. En helt annan sak nu då! Idag har jag fått reda på att jag kommer flytta till egen lägenhet, antagligen i mars! Kommer bli väldigt spännande! Men såklart kommer det kännas lite jobbigt också, då man har det som ett hem. Det är ju ingen man kommer hem till, utan man kommer in genom dörren, slår på radion, och sen bara är man där helt själv.
Det är tur att jag har många vänner som bor runtomkring, så då kan man ju tvinga över dem. Hehe.
 
 
 
Nu måste jag sova. Det är något med praktiken som verkligen tar kål på en. Man blir dödstrött när man kommer hem igen. Menmen, det är kul, det händer massor, och man lär sig nya saker hela tiden!
 
Godnatt folk och fä!

BKO

Musik, }

 
Vi borde gått för länge sen
Vi borde backat några steg
Tagit varandra under armen
Och sedan listigt dragit iväg
 
 
Bo Kaspers Orkester ~ Festen

En riktigt duglig helg

Alltiallo, }

Lite bilder från veckoslutet.
 
FIna Isabella och jag struntade i skolmaten och drog till Göteborg och käkade sushi, fikade och hade lite allmän kvalitetstid. Det var på tiden!
 
 
 
 
 
Senare på fredagskvällen var det dags för Girls Night Out, och det var riktigt kul! Dock äckligt att det var snö-tema. Först märkte man inte av bubblorna så mycket, men i slutet blev det typ gigantiska skumbollar som åkte in i näsan såfort man andades..
 
 
 
 
 
 
Jag har fått dille på avokado igen. och Schwarzwäldsskinka. Såå gott!
 
 
 
Igår, degig som jag var, slängde jag ihop en blåbärspaj som blir till efterrätt idag. En äkta sagopaj! Hoppas det smakar!
 
Juste! Igårkväll var jag även på snyftarkväll med halv 8-gänget! Pearl Harbour. Ja, ni fattar.
 
 
 
Nu ska jag städa lite till, och sedan göra mig redo för lägenhetsvisning! Hoppas på det bästa!
 
 
 
 
 

Och mörkret blev till ljus

Räddningstjänsten, }

Skolan har startat, och det känns inte precis jättenödvändigt att dra till skolan bara för att få närvaro. Lärarna borde verkligen fundera ut mer saker man kan göra än att bara ta närvaro. Men! Dagen som började med irritation och allmän frustration har vänt.
 
För det första så spelade jag och Coffe Carcassonne, ett spel som vi spelat nu i ett par dagar, och han har vunnit exakt varje gång, förutom till nu! Då vann jag två gånger i rad, äntligen! Riktigt kul spel faktiskt!
 
 
 
Det var det första. Det andra är att vi äntligen fått svar om att vi får lov att besöka Borås Räddningstjänst! Så antagligen, som det ser ut nu, så får vi besöka dem den 23 januari. Jag är SÅ GLAD!
Ännumer adrenalinkickar och brandbilsåkande!
 
 
Saknade tider!

Och då var träningen igång på allvar

Alltiallo, }

 
Jajjamänsan! Då var det igång på riktigt!
 
Tro det eller ej, men jag har tränat ca 3,5 timmar idag, då måste jag vara stolt över faktiskt!
 
Hej svett.
 
Först så var jag och Kråkan ute på en tvåtimmars bokskogsrunda. Raskt tempo i mycket kuperad mark. Jag förstår inte varför, men av någon anledning så vill inte mina muskelfästen (?) mellan lår och höft vara med på det egentligen, vilken resulterade i en sträckning som jag verkligen kände av på fotbollsträningen ni ikväll. Irriterande! Jag som alltid vill köra 110%, och så vågar jag inte ta bollarna på vänster sida om kroppen. Hoppas verkligen det kan gå över fort så jag kan köra hårt på onsdag igen.
 
Nu är det två träningar i veckan som gäller. Alltså fotbollsträningar. Måndagar och onsdagar. Samt förhoppningsvis ibland lite löparträningar med laget även på lördagar. Sen i april är det träningsläger i Skåne vilket kommer bli kanonkul!
 
 
 
Ser ni? Vi rör på oss!
 
 
Nu måste jag försöka sova, och inte ligga och glo i taket till klockan fyra. Det passar sig inte. Nä, imorgon är det skola igen, och nästa vecka är det äntligen praktik! Det går framåt!
 
Men jaja, hej så länge!

Sådär bitter så det svider

Funderingar, }

Om jag säger högstadie-bitter så tror jag att ni förstår vad jag menar.
 
 
- När man blir sådär sur på folk som:
 
Alltid presterar bättre
 
Är snygga, hur de än bär sig åt
 
Alltid mår sådär superbra
 
Har den perfekta familjen
 
Äger den perfekta kroppen och har det vackraste håret
 
Tar livet som en klackspark
 
 
 
Berätta för mig hur ni gör, snälla.
 
Jag kan vara öppen nu och berätta för er en smula ur mitt brokiga liv.
Jag brukar oftast sova som en stock på nätterna, men oftare och oftare vaknar jag och nästan får hjärtklappning över saker som lägger sig som svarta moln över mig. Såklart har allting med prestation att göra. "Shit, hur i hela fridens namn ska vi få klart projektarbetet, vi har ju inte ens börjat?", "Hur ska jag klara av den muntliga redovisningen på svenska nationella?", "Hur ska jag orka med praktiken, skolan och jobbet samtidigt?", "När ska jag hinna träna?" "Kommer jag verkligen lyckas med mitt yrkesliv?" "Hur ska jag kunna tjäna ihop tillräckligt med pengar så jag slipper studielån?"
 
Detta är bara en bråkdel över alla tankar som flänger runt.
 
Life is a bitch.
 
 
 
 
 
 

3 Januari ~ Årets första löpning

Träning, }

Godnatt?
 
Ja, alltså det där om detta årets förhoppningar om saker och ting... Såklart kommer detta bli ett väldans händeserikt år, jag menar, praktik, slutprodukt av projektarbete, student m.m. klart det kommer hända massor!
Efter studenten vet jag inte än vad jag kommer hitta på, men jag tror att jag ska ut, bort och iväg. Resa. Lämna Sverige lite, så jag kan sakna det igen.
 
Jag tror jag får ägna ett annat blogginlägg om framtiden, om man nu ska hålla på och grubbla över den. Det tjänar ju inget till, känns det som. Carpe diem eller något.
 
 
 
Idag har jag förresten tagit min första löprunda för i år. FY! Det var inte alls så kul. Tungt i både ben och lungor. Menmen, jag kom ut, och det är ju en början! Hela rundan var på ca 4 km, men jag gick nog de sista 600 meterna. Motvinden låg på riktigt bra i slutet, och jag kände att jag inte ville köra så slut på mig när hela min kropp redan är jättetrött, även sedan innan jag stack ut.
 
 
 
Tumblr_me7t8uejko1r7769mo1_500_large
 
 
Okej, här kommer bekännelsen.
 
Anledningen till att jag var ute och sprang var för att jag var så sugen på pizza. Så pizza har jag ätit. Och jag åt alldeles för mycket. Usch.
 
 
Men nu är den nermalen i tarmarna.
 
 
 
Nu ska jag sova!
Godnatt!

2012 - The Look Back

Alltiallo, }

Okej. Här är alltså mitt några bilder ur mitt liv år 2012. Allting är i helt slumpvis ordning, men jag skriver en liten kommentar till varje bild, tänker jag.
 
Någon gång under år 2012...
 
... tog jag och min lillebror en busstripp till Grundsund för att där-
 
busa lite, och även-
 
 
åka en underbar tur med våran farbror i hans egenbyggda båt.
 
... busade jag med mina gullungar i Småland.
... sjöng jag på ett bröllop, samt spelade piano! (!!!)
... började jag för första gångerna pröva på klättring, både utomhus -
 
och inomhus.
 
... upplevde jag en stekhet sommar i Grekland, tillsammans med -
Kajsa-Lena!  Vi saknar det riktigt mycket!
 
...tränade jag riktigt bra (för att vara jag.)-
 
vilket ibland faktiskt kunde märkas.
 
 
... lyckades jag och Sara (äntligen) komma ner i skolans källare
 
... var jag på ännu ett bröllop, där jag serverade.
 
... tog jag ett hål i örat.
 
... hade jag mysigt med detta gäng
      
... åkte jag och Sara pulka i racerfart
 
... lyckades jag gestalta två goa spöken med hjälp av pepparkaksdeg
 
... byggde jag en vacker snögubbe med dessa två.
 
... fick jag äntligen lite lugn i kroppen, och började läsa igen.
 
... satte jag och mina vänner upp ett tält halv tolv på sena kvällen och sov i det i en trädgård.
 
... sprang jag Göteborgsvarvet!
 
... avslutade jag något av det allra bästa i mitt liv. Räddningstjänstkursen.
 
 
... tog jag körkort!
 
 
 
 
Och med det avslutar jag detta med en bild tagen precis innan jag firade nyår!
 
Jag har säkert missat en hel del, men jag tror att detta i stora drag ska vara vad jag har sysslat och pysslat med året som gått.
 
 

2 Januari ~ 2013

Alltiallo, }

Hej allesammans, och Gott Nytt År!
 
 
Jag vet att ni förväntar mig ett millångt inlägg, eller rättare sagt två inlägg om förra årets händerser, och detta års förväntningar, så ja, jag får väl sätta igång med det nu.
 
 
 
Hörs om en (bra) stund!