musicandlyrix

21 Juli

Utfyllnad, }

Igår var alltså en lång dag. Först jobb från 7-13 där jag bl.a. fick jaga en rymling haha. Underbart roligt faktiskt att det händer något annat än bara det vanliga..

Sen hade jag ett brejk innan jag gick på kvällspasset och då fick det passa sig att städa. Det var väldigt behövligt må jag säga!
 
Efter kvällspasset gick jag en runda med tre finfina vänner och sedan gick vi hem till mig och pratade vidare tills tjugo i tolv ungefär. Sedan fick jag sova, och det var skönt!
 
 
 
 
Nu ska jag sticka iväg med Kajsa-Lena och fixa euro i Kungsbacka. Hoppas också på lite shopping!
 
Ha det vackert!

22 Juli ~ Tre dagar kvar att gå

Resor, }

Tre dagar kvar.
 
Aah, det är sjukt! Jag är så sjukt pepp så det finns inte! Första "egna" utomlandstrippen!
Igår började jag packa väskan. Det första jag la i var volleybollen. Det säger ganska mycket va? Här ska det vara fett med "vamos a la playa" fast på grekiska. Τώρα πάμε στην παραλία !
 
 
Sen så hoppas jag att jag och Kajsa-Lena drar ett wildcard och tar färjan till Santorini igen, för då är där en bestämd dubble-dubble date med oss två, samt Johannes och hans kusin tydligen! Sen kan man ju se vad den ön har att erbjuda! "Finnemang Tage!"
 
Tumblr_ly7yuagofv1r9tz6vo1_500_large

Buenas noches

Utfyllnad, }

Nu trappar vi ner... snart.
 
Imorgon kommer bli en bra dag. Jag känner det på mig redan nu.
Först börjar vi den med 10 timmars jobb, mitt emellan måste jag städa mitt rum, sedan toppar vi dagen med en promenad med fina vänner samt tjöt ute på altanen under filtar en stund in på natten. Kanon.
 
Måndag - packa
Tisdag - packa
Onsdag - ÅKA TILL GREKLAND!
 
Nu ska jag snart hoppa ner i sängen.
 
 
 

Ge mig slutet på detta och en början på något nytt

Funderingar, }

Idag känner jag mig slut, färdig helt enkelt.
 
Jag har jobbat på äldreboendet idag och igår, och morgondagen ska också spenderas där. Två gånger. Alltsammans tio timmar. Jag vill inte.
 
 
I början kände jag att det var ganska hyffsat, men nu känner jag att det är nästan det sista jag vill arbeta med.
När jag kom dit, första terminen på gymnasiet, så hade jag en lite annan bild om äldrevården. Inom mig fanns känslan av att det kommer nog att gå att få denna tanten frisk, eller, denna gubben kommer nog bli bra igen om han får i sig lite mer näring av det där. Men det fungerar inte riktigt så. För att vara grov, så fungerar äldrevården så att det är de sista skedet i deras liv innan de dör, men det betyder inte att jag tycker att äldrevården är något dåligt - tvärtom. Det är riktigt bra att kunna ha äldreboenden eller hemtjänst, men jag känner att det är inte jag som ska syssla med det. Jag tycker inte att det är så roligt att jag vill fortsätta med det längre.
 
Jag tycker om att göra människor glada, och på så sätt gillar jag att jobba där, men det känns inte riktigt värt det längre när jag går och längtar efter rasten hela dagen. Så nej, det får nog bli slut för mig på äldreboendet. Det finns nog andra som tycker att det är roligare.
 
Z212903643_large
 
Tumblr_kty6ovq0xa1qa9qrvo1_500_large

21 Juli ~ Tack till Solfrid!

Funderingar, Räddningstjänsten, }

Måste bara säga ett STORT tack till Solfrid som verkligen verkar förstå hur mina tankegångar går. Du är en stor förebild för mig och du anar inte vad glad jag blev för din kommentar på mitt inlägg om drömmen.
 
Det är verkligen så sant som du säger, och jag ska verkligen ge järnet på detta. Så sjukt pepp blev jag nu!
 
 
 
 
 
Jag vet inte ens riktigt vad jag ska skriva, men du har verkligen fått ner det med ord! Tack!!!

20 Juli

Musik, Träning, }

God morgon!
 
Nu får det lov att vara slut på stillasittandet. Men visst, är man förkyld, så är det sitta still som gäller.
Dock vet jag inte om man kan kalla det förkylning för det kändes absolut inte som en vanlig sådan, men jag kände ändå att jag väntar ett par dagar med träningen ändå.
 
 
Det blir dock världens lugnaste träning. Först en snabb runda, promenerandes med hunden, och sedan måste jag aktivera armarna igen. Nu ska jag inte lägga av med det!
 
På rundan ska jag ha denna i öronen. Sjukt bra låt!
 
 
 
 
 
Kommentera gärna det förra inlägget. Vill veta lite vad ni tycker och tänkter ni med!

Om en dröm

Funderingar, Räddningstjänsten, }

 

Jag vet inte om drömmar fyller någon funktion eller har någon betydelse, men ibland, när drömmarna är som verkligast, då börjar man fundera.

Nu ska jag skriva ner vad jag drömde inatt.

 

 

Jag var på brandstationen, som vanligt som lärling, och den här dagen visste vi att vi skulle få ett larm eftersom vi skulle assistera en annan kår som redan befann sig på platsen. Några på stationen inklusive jag, visste vad som hade hänt och vad vi skulle göra, men vi berättade det inte för de som inte visste redan, antagligen för att de inte skulle bli hispiga och oroliga, eller rent av må dåligt.

 

Så sant som det var sagt, vi fick larmet.

 

Någon sa till mig att jag inte behövde dra på mig de tjocka byxorna, eftersom jag ändå inte skulle göra någonting, så det enda jag tog på mig var jackan och stövlarna och vi åkte iväg.

 

Det vi visste om olycksplatsen var att det hade varit ett läger för barn och ungdomar. Någonting hade hänt. Vad visste vi inte, men de flesta hade dött. Detta ägde rum i Björketorp. För att inte skapa mer kaos så startade vi inte blåljus och sirener på vägen dit, utan körde ganska sakta och lugnt till platsen. Men innan vi kom fram så hade bommarna vid tåget fällts ner och vi var tvungna att vänta. Efter det startade vi blåljus och sirener, antagligen för att vi insåg att det var många bilar som var i våran färdväg. Till slut kom vi fram.

 

Jag hoppade ur och alla brandmän tog tag i deras uppgifter. Sedan hoppade hjärtat över några slag i mig när jag såg hur det såg ut. Det var svarta sopsäckar överallt. I sopsäckarna låg det kroppar. Jag vet att jag mådde illa för ett par sekunder, men insåg sedan att det här är faktiskt det yrket jag håller på att välja.

 

Jag tittade åt sidan, och där stod en kvinna som uppenbarligen var tagen av hela situationen. Hon stod och tittade åt ett annat håll, och jag följde hennes blick och såg att det hon tittade på var två små pojkar, kanske 12 år, som höll på med kompressioner på deras vän. Deras vän låg redan i en svart säck, men de hade öppnat säcken så man såg hans huvud. Pojkarna var så ledsna, och den ene nästan slog den döde pojken på bröstet när han märkte att kompressionerna inte gjorde någon nytta. Han var så frustrerad.

 

Jag gick fram till dem och frågade hur länge de hade hållit på med kompressionerna. En timme, sa de.

 

Jag erbjöd mig att fortsätta. Pojkarna var helt slut, och även fast jag visste att pojken inte skulle få tillbaka livet så var det ändå värt ett försök. Och jag satte händerna på hans bröstkorg och började räkna. Jag gjorde 30 stycken, men det fanns inget liv kvar i pojken. Men det underliga var att pojken som låg i säcken lyckades ändå få fram ett leende.

 

 

 

Jag vet inte om den här drömmen har någon betydelse, men jag är ändå glad att jag har skrivit ner den. Den var så verklig på något vis. Det är ju faktiskt detta jag antagligen väljer att arbeta med.

 

En sak som Per, en brandman sa till mig en gång var att om man ska se något positivt ur en svår olycka, så är det att man inte har gått igenom den själv. Alla som jobbar i det laget var ju också där och såg samma sak. Då kan man alltid prata med varandra och fråga ”tänkte du på det där?” eller, ”såg du honom som var där?”, och det ligger verkligen något i det.

 

Förr så pratade man aldrig med varandra om olyckorna som varit, eller utredde dem på station. Nu är det jätteviktigt att dessa snackgrupper finns. Är det en stor olycka som kan vara svår att hantera så hjälper POSOM-grupperna till.

 

En av gubbarna på station berättade att på ett av de mötena de hade efter en olycka en gång, så skulle de skriva ner allt om vad de såg, kände osv. Sen skulle var och en läsa upp detta för de andra. Men som han sa, ”Vi är inga machokillar. När jag läste upp det jag skrivit så brast det för mig. Jag grät.”

 

Jag är så oerhört glad över att jag har fått vara med på brandstationen. Det har gett så mycket!

 

Det är många bilder av hemska olyckor som fäster sig bakom ögonlocken på en brandman. Men som en annan sa; ”Det är nästan bara de roliga stunderna man kommer ihåg bäst, och tur är väl det.”

Funderingar över en framtid som brandman

Funderingar, Räddningstjänsten, }

Jag känner verkligen att detta med räddningstjänst är något jag brinner för. Om jag inte lyckas med det jag vill kommer jag bli som eld och lågor, och det skulle varit riktigt tråkigt om mina drömmar gick upp i rök.
 
 
Haha, det går inte en enda dag utan att jag tänker på räddningstjänsten och om framtiden. Nu har jag kommit in i en period av tänkande där jag bollar fram och tillbaka med mig själv om jag verkligen vill bli brandman eller inte. Alltså har jag börjat tänka för mycket. Egentligen känner jag att det är verkligen detta jag vill.
 
Jag kommer aldrig glömma vad stationschefen sa till mig den sista kvällen på mitt sista larmdygn:
 
Salome, jag har förstått att du är precis en sån som räddningstjänsten behöver. Du är en Pärla! Du kommer klara detta, det är jag säker på!
 
De orden kommer alltid finnas kvar i mig. Jag själv hade bara hejjat på honom varje gång vi sågs, men vi hade aldrig riktigt pratat med varandra. Detta betydde så mycket för mig!
Bruno, en annan brandman sa att jag var så omtyckt på station så att det gick inte en dag utan att någon pratade om mig och i slutet undrade de vilket beyg jag skulle få osv. Åh vad jag saknar gubbarna!
 
 
Anledningen till att jag tvivlar på detta med brandmanslivet är förståss det som många säger, att bilderna av fruktansvärda olyckor etsar sig fast i minnet och går aldrig ur. Men samtidigt känner jag att när man är brandman, det är verkligen ett av de bästa jobben som finns, för även om du ser många olyckor med dödlig utgång så ser du så många fler där du faktiskt är en del av att personen överlever. Tänk liksom att verkligen rädda någons liv! Det är ditt jobb skulle man kunna säga.
 
Jag tror faktiskt att brandman är det jag vill bli.
 
Jag har sjukt mycket att träna upp, men vill man så kan man har jag hört. Och jag har ju pratat lite med Ida, den kvinnliga brandmannen på station, plus att jag läser ett par kvinnliga brandmansbloggar, och det ger verkligen extra push!
Jag erkänner också att minst en gång varje dag tittar jag in på www.serf.se och ser vad det är för larm gubbarna åker på.
 
Jag vill tillbaka. Jag ska tillbaka.
 
 

Never let me go

Funderingar, }

För en stund sedan tittade jag på "Never let me go" som gick på Canal+ First. Jag har länge velat se den, och när jag såg att den skulle gå idag bänkade jag mig direkt efter att ha avnjutit några smuttar vin under en gosig filt ute på altanen. Även fast det är kyligt ute så är det helt underbart att sitta och mysa under en filt och känna att man inte fryser ändå.
 
Åter till filmen.
Först och främst ska jag erkänna att jag har extremt dålig ovana som innebär att jag jämt och ständigt somnar när jag ser på film. Även fast filmerna är riktigt bra kan det hända att ögonlocken bara faller ner och där ligger jag och sover. Men så var verkligen inte fallet idag.
"Never let me go" var riktigt bra. En sån där film som verkligen gör ont i hjärtat. Handlade om donationer, liv i ovisshet och om olycklig kärlek. Fruktansvärt tragisk historia.
 
Det är såna här filmer jag verkligen tycker om. Eller nej, det kanske är fel ord, men som jag verkligen fastnar för. Såna som får en att tänka till lite extra, eller filmer som handlar om olycklig kärlek. Jag hatar dem otroligt mycket, men ändå tittar jag på dem och beklagar mig senare över hur bra jag passar in i dem.
 
Men jag gissar väl att Mr Right visar upp sig någon gång iallafall.
 

11 - 17 Juli

Alltiallo, }

Tillbaka!
 
Sjuk, men livs levande!
 
Efter en vecka med fullt tjo och tjim är jag faktiskt tillbaka. Känner att min fingerkänsla på tangenterna är mycket sämre haha. Vad har jag gjort?
 
Jag har:
 
Passat mina älskade goa barn i Småland ett par dagar
 
 
 
Jag har även varit en sväng uppe i Trollhättan där min morbror och hans tjej från Kina gifte sig. Hur underbara som helst!
På bröllopet gjorde jag något totalt oväntat. En timme innan frågade Tony, min morbror, om jag och min syster ville sjunga. Min första reaktion blev riktigt ful haha. Jag gjorde ett såntdär spottljud med munnen typ som att "är du dum eller?", men vi lyckades ändå sjunga två sånger och jag, JAG spelade piano! Helt galet. Jag som verkligen avskyr att spela inför folk! Menmen, "Utan dina andetag" gick helt utan problem, men "My heart is yours" gick lite sämre.. Ackorden på pappret stog med världens futtigaste bokstäver så jag tappade bort mig en gång. Men jaja. De grät massor iallafall. Så söta!
 
 
Ser riktigt bitter ut, men det berodde nog på min nervositet..
 
 
 
Det är i stora drag vad jag har gjort. Tyvärr har jag gått och blivit sjuk också, men jag känner att jag nog blir frisk lika fort igen. Tack o lov för Citronsyrepulver!
 
Nu ska jag ta mig till banken strax för att fixa lite skulder bl.a.
Ha en vacker dag, så ses vi snart igen.
 
Förresten är det galet. Jag och Kråkan åker till Grekland om bara 8 dagar. Sjukt.

10 Juli ~ Laugh

Alltiallo, Tankar om allt, }


Klockan är kväll och dagens inlägg blir fullt av skratt.
 
Skratt nr 1.
 
Idag har jag varit en sväng till Kungsbacka för jag skulle möta allra bästa Sara för hon skulle låna ut ett par klänningar till mig eftersom jag ska på bröllop på lördag. När jag först kom till Kungsbacka (okej, jag erkänner) så villade jag bort mig och det resulterade i att jag blev blötare än nödvändigt, och jag hade ju såklart glömt regnjackan hemma och paraplyet har sprungit väck. Men iallafall, tillslut hittade jag och jag shoppade lite smått där inne på Kungsmässan och sen när jag träffade Sara så hade hon glömt klänningarna någonstans. Antagligen hemma. Haha. Dagens första skratt.
 
Skratt nr 2.
 
Jag gjorde bort mig. Väldigt mycket bort mig. Jag hade jobbat färdigt på hemmet och skulle byta om till vanliga kläder igen, och då hade jag ringt upp min syster och hade henne i örat. Sedan ber jag henne vänta lite medans jag byter tröja och sen pratar vi igen. Sedan mumlar jag någonting om att jag inte hittar en mobilen. Då säger min syster: Vad? Efter det så tog det ett par sekunder innan jag fattade, och sen bara brast det. Jag grät och skrattade på samma gång och en jobbarkompis bara stog och tittade på mig när jag och min syster garvade ikapp. Såklart vet hela facebook om detta nu när hon berättat detta för alla. Men jaja, jag bjuder väl på den. Dagens andra skratt.
 
Skratt nr 3.
 
Inte så jättelustigt kanske, men jag skrattade alldeles nyss här för mig själv när jag lyssnade på när de andra på övervåningen blev rädda för filmen som de tittade på. Fadern i huset har sina roliga: HOAH-ljud och det är väldans roligt!
 
 
 
 


 Imorgon blir det grejjer!
 
Äntligen, ÄNTLIGEN ska jag få åka till mitt älskade fadderbarn igen! Som jag har saknat henne! Min lilla pärla, mitt troll och mitt gull!
Åker imorgon så jag är framme vid ca 14. Sen kommer jag hem sent på fredag kväll och då hoppas jag verkligen att jag kan få tag i Saras klänningar.. Annars blir det jobbigt haha. Men det ska nog gå alldeles utmärkt!
 
Jag tror som så att jag får skriva mer på fredagkväll om jag hinner. Kan kanske kolla om det går att blogga från mobilen också..
 
Men tills dess, ha det bäst!
 
 

7 Juli

, Alltiallo, Tankar om allt, }

Jag hann knappt flytta in innan jag flyttade ut.
 
Nu är de sista sakerna flyttade från mammas hus och upp hit där jag bor nu. Mängder med saker har gått igenom under flytten och det känns otroligt skönt att bara slänga allt onödigt som man vet ändå bara kommer vara ivägen.
 
 
Ikväll så är jag extremt godissugen. Värre än vanligt! Men jag får väl se hur länge detta sitter i. Har inte många rollo kvar nu heller. Fick en riktigt fet rollopåse när min syster kom hem från Italien.
 
En sådan . Otroligt gott.
 
Idag tänkte jag att jag skulle träna, framför allt styrketräna, men latmasken växte sig stor så idag hoppar jag faktiskt det. Får hoppas på bättre push imorgon!

5 Juli ~ I övrigt

, Alltiallo, Tankar om allt, }

Snacka om att sommarlovets (det allra sista sommarlovets) dagar består av ganska få, men ändå bra saker.
 
Jobb.
 
Träning.
 
Mat.
 
Sömn.
 
 
Jag trivs! Men det hade inte skadat med lite mer socialt liv med vänner osv. Får väl se till att det kommer snart! Iallafall kommer det om bara 20 DAGAR! Det är så långt det är kvar tills jag och Kajsa-Lena drar härifrån! Skönt! Då ska här käkas grekiska sallader hej vilt! Vi ska sitta uppe på någon terass och bara prata onödigheter och viktigheter långt in på nätterna och bara känna att det där kallas semester på riktigt!
 
 
 
På tal om träning så går det riktigt bra, på ett sätt. Motivationen är där som aldrig förr och jag tränar många gånger i veckan. Dock vet jag inte om jag blir så mycket starkare, men jag kan ju alltid hoppas på det bästa.
Idag har jag dock en vilodag eftersom jag tränade både igår (löprunda, bänkpress osv) och i förrgår (mountainbike, bänkpress o andra vikter) och idag har jag jobbat till klockan två, och ska sjunga med kören ikväll så jag kunde unna mig lite vila däremellan.

Inte vem som helsts födelsedag!

, Alltiallo, Tankar om allt, }

Grattis älskade Pappa på födelsedagen!
 
Saknar dej, och älskar dig enormt! 
 
Vaderdag_large

3 Juli ~ Work in, workout

Alltiallo, Tankar om allt, }

Här jobbas det och slits, men det känns bra nu! Pengarna trillar hem lagom tills jag kommer hem från Grekland, och det är ju inte helt fel precis! Och SOM jag längtar!! Precis som Kajsa-Lena skrev på sin blogg så känns det hur bra som helst just nu, men dagarna innan kommer ägnas åt att lugna ner magen som nära på kommer att surra eftersom fjärilarna kommer att vara så sjukt ivriga!
 
 
Nu tänkte jag, hux flux, att jag skulle skriva en sån där jätteonödig lista med saker som bara trillar ur mtt huvud.
 
 
• Jag tycker om välling
 
• Att köra äkta mountainbike i skogen är riktigt underskattat!
 
• Nästa år blir det inget arbete inom äldrevården (hoppas jag!)
 
• Jag älskar smör. Det ska vara mycket smör på mackan!
 
• Jag ska sluta i kören och lägga ner mer tid på träning istället
 
• När jag har eget hus vill jag köpa en get
 
• Det finns miljarder människor på jorden, och det är sjukt svårt att hitta den ende bland alla dessa.
 
• På sistone har jag börjat träna upp mina armar mer och mer. Det går långsamt.
 
• När jag blir äldre kommer jag definitivt bli kaktanten som pysslar med blommor och löser dagstidningens korsord.
 
• När jag blir vuxen vill jag ha ett hus där dörren alltid är öppen för dem som har det svårt, exempelvis hemma.
 
 
 
183024_194284393938548_135237753176546_566161_4059380_n_large

Em-Final 2012

Alltiallo, Tankar om allt, }

Då var det finaldags ikväll, och spännande ska det bli! Nu håller jag på Italien för fulla muggar, och nu måste de ta hem guldet!! Balotelli hoppas jag gör fler spännande saker, och han får gärna ta av sig tröjan igen!
 


Till Viktoria:
 
Jag ska bli brunare än dej. Det är mitt mål. Mohahahaha.

What about going abroad?

Resor, Tankar om allt, }

 
Då var det bokat och klart!
 
Kajsa-Lena och jag drar till Sikinos, Grekland 25 juli - 2 augusti!
 
SÅ SKÖÖÖÖÖNT!!!!

1 Juli ~ Jag bara gasar, bromsar aldrig in

Alltiallo, Tankar om allt, }

Nu ni!
 
Nu ska jag strax iväg och göra något. Men än så länge är det inte officiellt, så vi får vänta tills i eftermiddag med att säga detta.
 
 
Annars kommer min syster och resten av familjen hem idag eller ikväll. Deras äldste son kom hem igår, och stackarn är febrig och mår inte alls bra. Hoppas inte jag blir smittad bara..!
 
Nä, nu måste jag smita och fixa detta. En viss ung dam, Kajsa-Lena kommer och hämtar upp mig med bilen så sen är det bara att tuta o köra!