musicandlyrix

28 September

Tankar om allt, }

Jag älskar att flänga omkring i räddningstjänsten!

Idag har vi gått runt med värmekamera och letat lampor, eller var det batterier? , och så hittade vi en människa som satt på toan.. HU! Haha, trodde jag skulle skita på mig! Det var en av brandmännen som satt där. Och nej, han sket inte.

Vi hade också "rökdykning", eller vi skulle leta efter människor inne i en lägenhet. Bruno, brandmannen sa att det var misnt en iallafall, så jag och Matteus tog oss in i mörkret och fösökte leta reda på dem. En sak som jag tror Bruno tyckte var kul, var att två gånger (!) trodde jag att han var en docka, så jag skrek på Matteus så att han också skulle känna, haha! Första gången hittade jag hans fot, eller stövel, och andra gången tog jag hans arm.. Haha, det var rätt kul ändå!
Även denna dagen rullade vi ut slangar och använde oss utan brandposten. Kul!!

Uppenbarligen tycker inte alla att det är kul, men jag känner att detta kanske jag faktiskt vill arbeta med en vacker dag, så jag tar vara på möjligheterna som finns, och rullar gärna ut en slang en extra gång bara för att få det snyggt.



Nu måste jag sova..
Imorgon blir det jobb på korttidsboendet, sedan hem och sova, sedan spela orgel! Ska börja med det nu! Ska bli spännande, men jag hoppas inte jag är för trött för det bara.. För ta det lite lugnt och inte ha så mycket press på mig när det gäller det, för nu är skolan såå mycket viktigare..


Kram och godnatt på er alla!

27 September

Tankar om allt, }

Hej!

Och oja! Träningsvärken är vår!
Jag och Isabella körde mer än järnet på gymmet igår. Först functional moves och sen afro. Sjukt hemskt underbart var det! Let's do it again!
Det första passet (orkar inte skriva det jobbiga ordet) så var det jättekrävande för lårmusklerna, så jag trodde jag skulle dö redan efter 20 utfallssteg. Jag vet faktiskt inte om det var en jättebra träning att överösa allt på låren med en gång eftersom det blev spagetti och träningsvärk på en gång, men aa, jag vet inte riktigt.

Efter f-m så var det ju då afro. Afro i mitt hjärta! Det är så roligt så jag vet inte vad! Jag hade ju jätteont, men när man kommit igång med hög musik och dunkadunka i blodet så bara man blir full av härlig lycka och man bara köööör! helt underbart! Åh kära afro, som jag saknat dej!

Ikväll har jag suttit och gjort mängder med matte b med Elisabeth, min brors fru, och så snart är jag ikapp de andra! Shit vad jag kan vara grym ibland.. Men inte i skolan.

Nu ringer min busige Bror mig snart!

Kramar och ha en fin kväll!



Supergammal bild från tiden då jag hade kort hår.

Hold on, be strong!

Tankar om allt, }

Åh, haha, nu längtar jag sjukt mycket tills imorgon!! Inte efter skolan, utan efter det makalösa tränandet som jag och allra bästa Isabella sysslar med. Vi är GALNA och vi älskar det!

Först kör vi functional moves och sedan afro! Två helt galna pass, och vi kommer DÖ efter! och det ser vi fram emot! Träningsvärk i våra hjärtan!

Functional moves ska vara superjobbigt har jag hört av Annika, men sen är det ju inte varje dag man kör afro, och det var alldeles för längesen sist, så vi kör allt på en gång!

HIGH FIVE



Så här ser vi ut imorgon kväll!

25 September

Tankar om allt, }



Tjoho! Godmorgon!




I tordags var jag hemma och skulle hämta mina kängor som jag skulle ha på tappavandringen. När jag skulle ta kängorna så var de ju halvt uppätna av denna rackaren på bilden! SÅ typiskt! Men jag kunde ta mammas gamla istället så det blev väl bra..

När jag letade efter dem så hittade jag ett par andra kängor - skitsnygga och hypermoderna!

Här är en snabbild..




Iallafall, så var jag sedan på tjejkvällen med arab/indien-temat, så på den fösta bilden ser ni hur jag såg ut. Like an arabian.


Vidare till vandringen.
Tappavandringen är som ett slags event tror jag, som nu på hösten var i Delsjön. Min handledare och hennes man, en annan tjej på jobbet, och jag gick 1,6 milarn, och jag och Barbro kom tillbaka på under 3 timmar. I slutet gick vi förbi många eftersom det är i slutet vi får våran zuperpower så vi sticker förbi så många människor som möjligt.
En fantastiskt lyckad dag var det! Vi hade soligt väder och den översta jackan behövdes inte alls egentligen!



En bra stund innan starten. Vi gick runt och tittade på grejjer, drack kaffe och pratade med folk.



Vi fick också ett armband. Antingen grönt (8 km), blått (16 km) eller rött (24 km) .

23 September ~ Calcuuuttaa

Tankar om allt, }

Å, nu har jag frukosten här!

Vad händer idag? Jo, äntligen så är det tjejkväll igen! Och inte nog med det, det ska vara ett tema på! Arab/Indien!








Autumn

Tankar om allt, }





Titta vad jag har!! En ny mysse! Och så bara sådär random fick jag den av bästa Isabellisus! Du är kalas, och du ska få en present av mig! Jag hade ju en har jag sagt, men den glömde jag ju sen! Men jag ska fixa till den lite extra så blir det fint!

Puss på Dej Isabella!


Juste, God morgon!

Bloggar snart igen. Ska hämta frukost!

New job!

Tankar om allt, }

Tjo!

Nu har jag varit på mitt nya jobb! Det var ganska så helt okej faktiskt! Har sett min första stomi idag, och det var rätt ballt! Coolt att man kan göra såna saker alltså! (Om jag skriver något konstigt så beror det på att jag pratar i skype samtidigt.)

Nu går jag nog helt över till skype, för det är roligare med det ikväll.

Puss och Kram!

21 September

Tankar om allt, }



Haha, God morgon solstrålar!
(Mitt öga ser skevt ut med så är det inte haha)

Här sitter jag och har precis slukat en lila frukost. Lila? Eh ja, lila juice, lila yoghurt och så hade jag en aa, rosa skinka på mackan. Sweet.

Nu ska jag skriva lite om igår!

Eftersom det var onsdag var jag ju på brandstationen. På förmiddagen hade vi teori, och på eftermiddagen mer praktiskt, vilket är såå roligt!
Vi har börjat att använda syrgastuberna så att vi ska kunna rökdyka snart. Först skruvade vi ihop dem, sen isär, sen ihop osv några gånger, så vi kan det, sen gick vi i en mörk labyrint och skulle hitta till dörren på andra sidan. Det ska jag säga er, att det var svettigt! Det var ca 30 grader i labyrinten också eftersom det hade varit övning för brandmännen kvällen innan, och då hade inte all värme gått ur. Men som sagt, kul var det!

Efter det så tränade vi på att lägga ut en standardgrej med brandslangarna, och vi gjorde det tre gånger, och den sista gången blev bäst och brandmännen var jättenöjda.

Efter att allt var slut så var mina tummar nästan döda. När man rullar ihop slangen så använder man tummarna jättemycket så de var väldigt ömma efteråt. Men helt klart värt det!





Vi använde oss också utan brandposten i marken.



När dagen var slut på brandstationen så drog jag och Matteus hem till mig och pluggade.




Mamma ringde och sa att jag måste veta om jag ska sjunga på begravningen eller inte, men jag är verkligen inte säker på om jag klarar det eller inte.. Antingen kan det bli bra, eller så står jag bara där och gråter, och det blir ett fiasko. Jag vet inte!




Snart ska jag till jobbet. Min första dag! Är lite nervös, men det ska nog gå bra! Ska vara på ett korttidsboende istället för ett vanligt äldreboende. Är mest nervös över all palliativ vård, eftersom jag inte är van vid det alls, och jag tycker det är så hemskt när folk dör. Usch.

Jag skriver mer om dagen ikväll.

Hoppas ni har det bra, och glöm inte kommentera, det gör hela bloggeriet mycket roligare!

Kram!

20 September ~ Orientering

Tankar om allt, }

Hej!

Nu kommer strax Ingela hit och hjälper mig med matten.. Men innan det ska jag försöka slänga ihop ett litet inlägg om den senaste dagen, alltså idag.

Vi hade orientering i skolan idag, faktiskt roligt! Jag gillar den sporten! I början, sisådär den första kvarten vill man bara gå under marken och inte vara med, men sen kör man så der ryker! Jag sprang med bästa Sara, och vi rockade alltihop! Vi tog alla kontroller förutom fyra, och det fanns tjugo. Redigt bra! Jag är väldans nöjd!




Imorgon är det onsdag, vilket betyder att man ska chilla med brandmännen. Imorgon ska vi börja att meka med syrgastuberna. SKOJ! Åh, vem vet? Jag kanske blir helt fast hos brandmännen så jag blir det istället för någonting i ambulanssjukvården? Who knows?

True Hate!

Tankar om allt, }

Nu måste jag tyvärr balla ur lite. Jag kan inte hålla mig.


JAG HAAAAAAAAATTTTAAAAAAAAARRRR MATTE B!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Kan inte med ord beskriva denna extrema ilska.


HEJ DÅ!

19 September ~ Corpus

Tankar om allt, }

Okej, nu gör jag något konstigt. Jag tidsinställer ett blogginlägg.

Iallafall, så är jag och min trogne träningsvän Isabella på väg till gymmet! Här ska tränas! Det var såå längesen jag sprang på mina saknade löpband nu! Ojoj, kära barn.

Och nu ska även skorna invigas, tjoho!

It's a mans world

Tankar om allt, }

Kom hem från ett kalas nästan precis. Vi spelade "Med andra ord".

Klara (17 år ) : Åh, det är ett gammal killnamn, och så är det samma som på gamla mattor längst ut i kanterna..

Olle (12 år?) : Ehm.. ERNST!!


 
Jag trodde jag skulle dö av skratt.. Haha, det gjorde min kväll!


18 September ~ Wordfeud

Tankar om allt, }

Har precis varit i kyrkan, och nu har även jag fastnat med Wordfeud.. Blev lite sur, för jag hade världens grej jag kunde lägga, men ordet "yen" fanns inte i ordlistan. Det är väl Japans valuta? Eller har jag fel? Rätta mig isåfall.

De hjältemodiga

Tankar om allt, }

'
Har alltid fullkomligt älskat denna låten!

Speciella underligheter

Tankar om allt, }

Jag har just skrattat sjukt högt inombords! Ni anar inte, och det roliga är att ni inte har hört det! Ojojoj!!


Min dag:

Jag skulle iväg och träna, men hade inte min sporttop och mamma kunde inte åka hit med den så jag struntade i den och satte mig vid datorn igen. (Har förresten internet på mitt rum nu!)
När jag gick in på facebook såg jag att min vän Molly inte hade en rolig dag precis. Hon satt och suckade över allt sitt plugg.
Jag slängde snabbt iväg en kommentar:

Gratulerar! (alltså över plugget) Är du hemma? Är kakor gott?

Sedan så cyklade jag iväg till affären, köpte ballerina kladdkaka och cyklade sedan hem till henne. Vi käkade upp hela paketet, såg på



Vi såg också på det sprillans nya avsnittet av Americas next top model - All Stars.
Sedan snackade vi och åt soppa och ja, lite sådär som man kanske brukar göra?

När jag sedan skulle cykla hem så bad jag André ringa mig för det är läskigt att cykla i mörker själv! Sikken tur att man har en sån bra vän alltså, haha.

Sen när jag kom hem, kollat lite på "Miss Universe" och ätit, så gick jag till mitt rum och startade datorn. Där ser jag att jag vips har fått massa nya aviseringar, och jag har inte ens gjort något speciellt..! Då är det så att Molly har rape:at mig och slrivit såhär: 

nu ska jag cykla hem från Snällaste, sötaste absolut den bästaste Molly Fondelius, och är RÄDD!! tänk om träsktrollet i Hyssnaskogen kommer och tar mig?! :O så nu säger jag adjö till alla som inte kommer träffa mig igen :) puss på er alla, speciellt till Molly!! och nu efter detta långa inlägg ska jag ge mig iväg och sen läsa detta när jag kommer hem (levande eller inte) och hur som helst gilla det jag ser! eftersom det är goaste Molly som skrivit det ♥ hejsvejs och Tack från mig
 ·  

Det var faktiskt sjukt roligt, för den humorn är alldeles speciell! Åh, haha, hon är för rolig!

Vila i Frid.

Tankar om allt, }

Imorse dog Ingalill. Den bästa kaktanten på planeten. Min härliga vän, hon jag pratade om allt med.

Skulle hälsat på henne igår, men jag klarade inte av det. Hon var inte sig själv, hon var någon annan.
Hon hade accepterat att jag inte hälsade på henne, för hon visste hur mycket jag tänkte på henne iallafall. Hon hade inte velat att jag skulle tycka det var jobbigt att se henne.

Jag har bestämt mig för att jag vill sjunga på begravningen. Hoppas jag klarar det.

Vila i Frid, Ingalill.

17 Sep ~ Bildbomb

Tankar om allt, }

Hej!

Här ska det nu bli en bildbomb på senaste grejer kan man säga.



Denna då. Min outfit som används varje onsdag på räddningstjänsten. Här framför kartan.



 
Orka leva utan bus!
'
Swinsuits


Hansaplanka

 
Mitt rollspelskort på övningen jag skrev om tidigare.


Polisband
 


Och en bild på Matteus! Han och ajg var i stan och chillade, köpte hans mössa och köpte ett par nya träningsdojjor till mig! Kalas var vad det var!



Inte alls dumma!

Hon i personalen som hjälpte mig var toppen!



14 September

Tankar om allt, }

Hej hopp!

Nu går det undan med allt vad livet innebär! Jag har sjukt mycket att berätta! För det första ska jag säga att det ska inom kort komma en längre bildbomb på vad jag har sysslat med dessa senaste dagar, och nu ska jag berätta vad jag har gjort idag!

Onsdag, det är räddningstjänstens dag. Där satt vi, bytte sedan om till larmställ, sedan direkt tillbaka till vanliga kläder igen. Varför? Jo, för våra lärare är KOKKO. Vi skulle tydligen vara med på en konstig (oförglömlig) övning med Ringhals. Alltså ifall det skulle vara någon slags kärnolycka, så hade de en övning där vi var försökskaninerna så skulle de se hur saken fungerade. Okej, det var virrigt.. Nu tar vi det från början. Kortfattat.

Vi fick olika rollkort som vi skulle "spela" när vi gjorde testet. Först blev vi inkallade av en i hemvärnet, och då skulle vi gå till ett gult tält och gå igenom en slags ram där det mäts ifall man har något radioaktivt på sig eller inte. Jag hade inte det (vissa hade fått kort där det stod att de hade det på sig), så jag kunde gå direkt till väntsalen, där jag senare skulle vänta på att prata med poliserna. De tog uppgifter, ställde frågor och registrerade mig i deras mojjs. Senare gick man till kommunmän och fick ytterligare information om vad man skulle göra. (Alltså, vänta på fika, för sen var det slut.)

Vad hade jag på mitt kort? Jo, det ska ni få se på en bild inom snar framtid. Det stod iallafall någonting om att jag skulle fråga efter min Iphone, och om jag inte fick tillbaka den skulle jag vara negativ. Så jaa, idag har jag muckat med poliser, på order! Det är inte varje dag ska ni veta! Mohaha.


Nu orkar jag inte skriva mer för stunden, och jag ber om ursäkt för ett livlöst inlägg. Alltså utan många bilder.

Här kan ni få en iallafall.

11 September ~ World Trade Center

Tankar om allt, }



















"World Trade Center Poem" - Aleja Bennett

Beneath the smoke inhaling the flames

people are dying with unknown names

 

Disaster was the final master

running, crying, jumping out of windows

no time for laughter

 

Oh America, Great America

Will this bring us together?

 

Surprising innocence of death

Not even being expected yet

One tragic incident never to forget

The pain, the mess, Can we handle it?

 

Love is being wasted

Taken place by hatred

 

Giving is apart no more

Is Devastation what we're living for?

 

More Crime!!   More Crime!!

Stricken by the clock of time

 

How many more lives must die?

leaving parentless children to cry

Oh my father in heaven I ask Oh Why?

Do we live in a world of the fiery eye

 

Wickedness, Wickedness

has brought on emptiness

 

Terror, Terror

has become a dangerous warrior

By a sick twisted individual slayer

 

Can we now as a people awake?

For the W.T.C.'s loud quake.

11 September ~ Thank you for being a friend

Tankar om allt, }



Hej!

Ville bara berätta för er att jag har de bästa vännerna på planeten! Jag fullkomligt älskar Er!

Jag har en fantastisk Bror, som bara är helt fantastiskt underbar, även fast vi bråkar och blir sura på varann så finns vi alltid där för varandra ändå. Du är bäst, och jag älskar dej precis som du är!

And when we both get older
With walking canes and hair of gray
Have no fear, even though it's hard to hear
I will stand real close and say,
Thank you for being a friend

Same old me

Tankar om allt, }

I brist på annat med datorn så tog jag tid att lägga över extremt gamla bilder från mitt usb-minne till datorn. Kära barn, som jag har sett ut genom dessa tider!

Vågar ni se?












10 September ~ All against

Tankar om allt, }

Hoppsansa.

Allt går tydligen emot mig idag.

Jag har ju köpt mej en ny dator, och när jag är hos min syster så funkar den inte i mitt rum, och inte hemma hos mamma heller..
Jag blir så irriterad! När jag äntligen har en dator så kan jag inte använda den på de ställena där man använder den som mest!

Man kan ju köpa adaptrar (?) men det vill inte jag slänga ut pengar på direkt...

Åh, är jag ledsen, eller?


9 Sep 2011 ~ Getterön

Tankar om allt, }

Hej!

Nu har jag inte bloggat på ett par dagar eftersom jag har varit och tältat med (halva) min klass på Getterön i Varberg.

Nu blir det mer bilder och mindre text.



Krabbfisketävling



...ska tas på största allvar!



Blöta rumpor.




Okej. Så detta var alltså en slags klassresa. Våra lärare älskar att leka och hålla på med allt möjligt, så de hade bestämt att vi skulle hit. Jag kan säga att we totally love'd it! Allt var toppen, förutom när vi skulle sova.. Då kunde folk aldrig hålla tyst. Jag låg vaken i tre timmar och bara väntade på att folks käftar skulle sluta mala.. Det var inte roligt!
Menmen. Innan vi gick och la oss var vi ute i hamnen och smög på båtvakterna. Till en början så var det ganska kul, iallafall för det första gänget som t.o.m. blev jagade av dem, men sen kom de och pratade med oss och då blev de väl inte lika suspekta över vilka vi var.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer. Jag är trött, och ska hiva i mig en skål med flingor och yoghurt, så vi hörs imorgon!

Godnatt, Puss, och Kram!

5 September

Tankar om allt, }

Hej folket!

Saker händer!

Nu ska jag berätta det första, och kanske roligaste!
Isabella Oksa. Den kvinnan är fantastiskt bra att ha! Vi tog oss åter igen ner till Varberg och sov i husvagnen. Detta gjorde vi nu i helgen, alltså lördag till söndag.

I fredags så åkte hon med mig hem, vi åt, och tog en härlig skogspromenad (vilket resulterade med en älgfluga i Isabellas hår. Grattis!).
Efter den härliga promenixen bland lila svampar, så cyklade vi till våran kära KU. Lovsånger, film, popcorn och allmänt mys. Thats how we kinda like it.

Sen, så sov hon över hos mig, och på lördag morgon tog vi oss ner till älskade Varberg. Att leva i husvagn är helt fantastiskt, och man behöver inte ha några måsten allt, utan man gör precis vad man vill! Typ som, jaa, ska vi säga äta?
Äta har varit det vi gjort mest tror jag nästan. Vi har ätit SÅ mycket!

Nudlar
Kyckling
Avocado
Mango
Oliver
Chilibollar med ost
Salami
Kladdkaka
Skorpor
Godis

Jaa, mycket! Och detta var bara på en kväll typ...  Snacka om bra gjort!
(Denna veckan skulle bli nyttig. Men nä, det går inte. Tar det en annan gång.)

Om jag hade varit mer trevlig i inlägget hade jag bjudit på ett par bilder. Men tvärr så har min telefon semester.. Eller ja, jag glömde den i Isabellas bil på hemvägen, så jag får tillbaka den imorgon, vilket ska bli rätt skönt. Fast, ärligt talat så är det bra att vara utan den.. Det är läskigt vad man är beroende!

En annan grej vi gjorde i Varberg var att gå till kyrkan! Vi var äkta kyrktanter och cyklade iväg till Apelvikens kyrka. Det var nattvard och  lite lovsånger, så det var helt jättefint! Prästen var väldigt bra också, han hade båda fötterna på jorden så att säga, så det gjorde det lätt att lyssna.

Nu lägger jag ner med skrivandet för ikväll, och jag får väl gå och äta något eller så snart. 

Kramar

4 September

Tankar om allt, }

Hej!
Jag lever, men det gör snart inte datorn. Längre inlägg väntar.
Godnatt

If I share my secret, you're gonna have to keep it!

Tankar om allt, }




Nu har jag pillat med datorn en bra stund. Snart ska jag dra till jobbet. Jobbar 13-21 idag, och jag är bra taggad!

Ni ska få en låt också, en som är asgo och ganska ny. Här är den!


1 Sep

Tankar om allt, }

Oj! Vi är redan i september!! Nu går det undan! Men jag kind of like it, för just nu vill jag bara att dessa två år som återstår av skolan ska gå så fort som möjligt, så jag sedan äntligen kan få mig ett eget liv! Utan alla dessa rykten och falska förhoppningar som överrumplar vardagen!

Idag ska det bli spännande och se om jag får sms av Emilia, min "syster" i Skåne. Hon fyller år idag, den lilla jäntan! Jag slängde iväg ett helt brev på posten till henne, för vi har inte pratat eller setts på ett tag, så det kanske hon gillar, what do I know? Spännande ska det bli iallafall!


Nu ska jag fixa med filer från mobilen till datorn, så jag lägger kanske upp lite bilder senare.

Kram