musicandlyrix

30 Juni ~ På uppdrag i min ort

Räddningstjänsten, Tankar om allt, }

Haha jag är så galen. Det bara SPRITTER i kroppen och adrenalinet pumpar o håller på!
 
Räddningstjänsten var här i min lilla ort innan och på deras hemsida står det att någon person varit nödställd vid någon grotta. Och det är ju alldeles nära! Sketans! Jag vill ju vara med! Blir ju så galet tokig nu när jag inte får eller kan åka med på larmen längre.. Jag vill också! Menmen, min tid kommer, den kommer!
 
 
 
Detta är jag och Sara som var ute på ett explosionsuppdrag på larmdygnet på Guttasjön. Grejer det alltså. Grejjer!

Bli frisk. NU

Tankar om allt, }

 
Nu är det dags för dig att bli frisk! SKYNDA DEJ!
 
Sen får vi nog jobba lite på att fixa mer seriösa kort haha! Det märks iallafall nu att vi har blivit ett år äldre!

A little bit of that, and a little bit of that

Tankar om allt, }

Jag var tvungen att printscreena. Ser ni vad snyggt? Kanske inte hur han har satt allt, men den hyllan och den panelväggen, tiptop!
 
 
 
Vad gör jag idag då?
 
Jag gör allt annat än intressanta saker. Jag städar, tvättar, diskar och dammar. Imorgon kommer syster min hem igen, och då ska huset skina som det brukar. Men när jag bott här uppe i över en vecka blir det lite dammigt, men snart är det skinande!
 
VI hörs senare!
 
PS. Jag har ingen träningsverk alls! Dock känner jag att kroppen har jobbat redigt bra, men ingen träningsvärk trots att det var första långa cykelturen i år.
 

Come a little close

Tankar om allt, }

 
Hur bra är inte denna? Hur sann är den inte?
 
Sen har han det snyggaste köket man kan tänka sig..

Bright eyes

Tankar om allt, }

How can my life that burn so brightly suddenly burn so pale?
 
 
Tumblr_loxy6gjjzr1qhwp6fo1_500_large

29 Juni ~ Lygnern runt

Tankar om allt, }

Känner mig ganska färdig med min träning för idag..
 
 
 
 
65,36 km cykel. Imorgon lär det kännas gött i kroppen!
 
 

27-28 Juni ~ Grundsund

Tankar om allt, }

Jag och bror min drog till Grundsund och sov över en natt. Här kommer lite bilder.
 
 
Att ligga på bryggan och titta på krabbor - ett måste!
 
Tog kort på rutan till en sjöbod
 
Made some crazy stuff in a heart
Vi åkte ut med farbror Tore, precis som i den gamla goda tiden och vi...
Fiskade! Jag tog linan och vips så fick jag den första och sista fisken. Det blev bara en pga inget riktigt fiskeväder
Vi hann också med att bada
Och sen sa vi hejdå till bästa Grundsund. Ses snart!

28 Juni ~ Hope there's someone

Tankar om allt, }

Kvällens folk!
 
Nu är mobilen med alla dessa fantastiska havsbilder död. Den har inget batteri och det ska fixas imorgon förmiddag precis mitt i uppladdningen till Lygnern runt.
Jag och min klasskompis Rasmus ska ge oss på den bendödande turen på 7 mil. Menmen, någonstans måste man ju börja, så varför inte börja med att bre på redigt? Jodå. 
 
Havsbilder sa jag. Jag har varit uppe i Grundsund och verkligen levt livet från igår tills idag. I Grundsund fanns det jag väntat på så länge, det som aldrig riktigt kom hit till landet. Där borta fanns solen, havet och min lilla makrill.
 
Men som sagt, mer om detta imorgon. Många bilder väntar!
 
 
 
Nu i eftermiddag kväll har jag jobbat på äldreboendet och återigen vantrivts. Jag måste låta denna sommaren gå så fort som möjligt så jag slipper eländet där. Jag orkar inte med detta tjöt, detta skitsnack och dessa klagomål på saker som ofta inte ens är relevanta. Nej usch och fy säger jag bara, och nu är det nog om det.
 
 
Nu ska jag fortsätta läsa Zlatans bok innan jag sluter ögonen. Han är en riktig Man den killen. Fin.
 
Godnatt, hörs imorgon.

26 Juni ~ Saker att jobba på

Tankar om allt, }

Okeeej. Det fungerar tydligen inte att ladda upp  youtube-klipp längre.. Får väl gå till botten med detta senare.
 


Men Godmorgon!
 
Idag måste jag verkligen ta mig till affären. Jag har ingen mjölk och ingen juice hemma, så det måste införskaffas. Man blir väldigt bekväm av sig annars när ens halvsyster fixar allt haha. Men jag gillar att ta ansvar för migsjälv så det är ju nemas såklart.
 
Jag känner också att jag vill åka till stan och gå på rean. Funderar på att göra det själv idag, för på så sätt kan man gå runt precis som man vill och det kan vara skönt ibland.
Men innan jag drar till någon som börjar på a och slutar på ffär så måste jag träna. Träningskläderna är redan på och jag väntar bara på att frukosten ska sjunka så jag ser ett avsnitt eller två på OC sålänge.
 
 
Jag har mycket kvar att jobba så. Sjukt mycket. Men vill man så kan man.
 

25 Juni

Tankar om allt, }

Hej!
 
Idag har jag jobbat 7-14 och det var sjukt segt! Har inte sovit tillräckligt på länge och inte blev det ju så inatt heller när matchen mellan Italien och England bara blev längre och längre.
Jobbet blev inte lättare när strömmen gick heller. Fick höra att någon grävmaskinist hade kapat sladden när det görs om nere i krysset. Smidigt! Strömmen var däl borta kanske 5-6 timmar.. Men nu har det kommit tillbaka och jag har kunnat se ett avsnitt OC innan jag nu faktiskt ska ta och kika på Rasmus Seebach på Lotta på Liseberg. Snacka om att det är den enda anledningen! Gillar inte riktigt henne annars, menmen.
 
Här ska ni få höra Rasmus, fina Rasmus och en av hans braiga låtar
 
 
 
 
Eller inte. Något krånglar och HTML-koden vägrar fungera..
 
Ska försöka senare
 
 

California

Tankar om allt, }

24 Juni ~ Ett halvår kvar till Julafton

Tankar om allt, }

God morgon!
 
Tänkte igårkväll att jag skulle gå till kyrkan imorse, men ställde inte klockan eftersom sömn var något jag verkligen behövde. Det visade sig verkligen. Jag vaknade tjugo i elva. Underbart skönt.
 
Nu har jag ätit en frukost bestående av fyra mackor, en skål yoghurt och ett stort glas mjölk. Gott.
 
Sitter också och ser på teve. Nu handlar det om en underhavsexpedition som är nere och kikar på Titanic. Så häftigt! Visste ni förresten att det är en australiensk miljardär som bygger om Titanic nu? Det kommer solklart bli något man måste besöka i framtiden. Utan tvekan.
 

Whoever you want me to be

Tankar om allt, }

Något av det goaste som finns är att ha en alldeles lugn egentid och spakväll med sig själv. Att tillåta sig att hoppa ner i badkaret och ligga där på tok för länge. Underbart.

 

Nu väntar återigen OC och även det kan jag överdriva med. Jag jobbar inte förrän kl 1 imorgon så jag kan se ett tag nu. Skönt.

 

Kolla denna killen. Han är svensk!

 

23 Juni ~ You'll remember me

Tankar om allt, }

Nu går jag strax på mitt andra jobbpass för dagen. Längtar inte alls.
 
Jag får nästan ångest nu för att jag sökte detta jobbet. Trivs inte alls med ett yrke där kvinnorna dominerar på detta sättet. Skitsnack dagarna i ända eller så kanske de vill berätta för tjugonde gången hur ont i ryggen de har/hade/kommer att ha.
 
Nu ska jag göra kaffe och slänga i mig en macka.
 
 
 
Räddningstjänsten - Jag saknar dej!
 
 
 

Sometimes it's hard to follow your heart

Tankar om allt, }

En kväll som denna önskar jag att det fanns någon. Någon för mig. Som var min egen. Som kunde hålla om mig och bara tycka om mig. Blööö
 
Efter en fruktansvärd kväll på äldreboendet med både dödsångest och en IDIOT till personal så orkar jag inte mycket mer. Känns lagom roligt att veta att morgondagen blir likadan. Åh hu. Låtomoss taga tjuren vid hornen.
 
 
Så ge mig framtid. En framtid utan arbete på något ställe där bara kvinnor jobbar. En framtid med någon att krama om. Någon att tycka om. 
 
 
Tumblr_m5zcbiju1p1r7bd7uo1_500_large
 
Tumblr_m4hpybzzu71r46b9to1_250_large
 
 

22 Juli ~ Glad Midsommar

Tankar om allt, }

 
 
Glad Midsommar!
 
Nu har jag jobbat tre timmar på hemmet och ska avverka fem timmar till ikväll. Imorgon är det också delad so, gäller, men lite fler timmar. Jag är faktiskt väldigt nöjd över att ha en midsommar med de gamla. Det finns inget bättre än att sitta och prata minnen med dem. Fantastiskt!
Idag var det också underbart eftersom en 102-åring på hemmet trodde att han bara var 93. "Oj, då har jag ju räknat fel" sa han och skrattade. Han är nog den ungdomligaste av de alla. Fantastisk gubbe! 
 
 
Nu ska jag fortsätta se på OC och bara njuta över att jag inte behöver göra ett piss. Skönt som stryk! Fel ordval, men ändå.

You only regret the workouts you don´t do

Räddningstjänsten, Tankar om allt, }

Sådär! Träningen klar och soffan ockuperad av ingen annan än mig själv. Detta är vad dagens träning blev:
 
Snabb cykeltur 12,5 km
27kg x 24 bänkpress + 27kg x 10 (skriver detta för att själv ha någonting att jämföra med senare, kan vara intressant)
Biceps - tänkte inte på att räkna
3 min planka
Situps
Rygglyft 
 
Vet inte om jag glömt något nu, men jag känner mig helt okej i kroppen. Inte slut, men ändå en go känsla liksom.
 
 
Nu ska jag fortsätta se på O.C.
 
Motivation1_large
 
Tumblr_ltj0yjzynt1r29t5yo1_500_large

Just keep your head up and swim

Tankar om allt, }

Idag ligger jag på latsidan. Det var just det jag inte skulle göra, men det har sin anledning. Jag mådde sjukt illa efter lunchen så jag tar det lugnt tills ikväll då cykelrundan blir.
 
Just nu sitter jag och ser på OC samt kollar in några Skånegårdar. Titta bara!
 
Välkommen till Hylleslövsvägen 143!
 
Tänk om man bodde i ett sånt liksom. Dröm!
 

21 Juni

Tankar om allt, }

Hej hopp!
 
Solen skiner och äntligen har värmen kommit! Jag visste det. Precis i tid tills jag börjar jobba. Men det gör ingenting. Jag kan jobba till nio och det är fortfarande så varmt att jag kan vara ute och träna i kortkorta brallor o ett tunt linne. Det är livet. Idag är jag dock ledig!
 
Tänkte igår att jag skulle cykla Lygnern runt idag, och jag frågade ett par kompisar, men de kunde inte förrän på lördag, så då får det bli då tycker jag. Mycket bra. Idag ska jag istället cykla Hålsjön runt och kanske springa efter det, samt köra styrkeövningar på slutet. Och efter det - ett härligt bad. I badkaret.
 
På tal om Lygnern, så hade jag lite grill o volleybollkväll tillsammans med några vänner i tisdagskväll. Det blev en hektisk dag när vi insåg att det inte fanns någon bra grillplats utan att vi fick handla massa engångsgrillar istället, men det löste sig bra, och maten var god. Dock var det väldigt kallt och ganska blåsigt, men annars var det trevligt! Det var en snabb och spontan kväll och tyvärr så resulterade det i att många inte kunde komma. Även folk som sa att de skulle komma kom inte, vilket gjorde mig lite lagom besviken faktiskt. Menmen.
 
 

Just nu är jag ensam i huset och har det för mig själv i över en vecka. Känns gött faktiskt. Kajsa-Lena sov över här inatt och nyss drog hon till jobbet.
Vi hade jättetrevligt och började med att se på A-laget här hemma när de spelade derby mot grannorten. Vi vann! Skönt!
 
 
Efter det stack vi hem, åt tårta, började titta på OC och sedan somnade vi gött vid halv två tror jag. Denna bilden tog jag förresten på vägen hem från matchen.
 
Idag har varit en slapp dag, och jag borde skämmas som faktiskt sitter inomhus. Men det ska bli ändring på det. Snart ska här TRÄNAS.
 
 
 
 
 
 
Ha en fin dag alla! Ut och rör på er!

18 Juni ~ Funderingar och ordbabbel

Tankar om allt, }

Nu det senaste har jag börjat fundera mer och mer på hur jag ska göra efter gymnasiet. SMO-utbildningen känns just nu helt rätt och jag är sjukt sugen på att börja plugga till brandman nu! Menmen, jag har fortfarande ett år kvar i skolan, så jag kan ju inte söka in än. Men efter gymnasiet så vill jag faktiskt inte börja plugga med en gång heller, för tiden mellan gymnasiet och vidare pluggande måste gå till resande, helt klart.

En av mina större drömmar är att åka till Australien, men ska jag vara ärlig så känns det inte lika aktuellt att åka dit efter gymnasiet längre, samtidigt som jag så hemskt gärna vill!
Om jag ska åka till Australien så måste jag spara ihop mycket pengar, men jag behöver också pengar när jag ska plugga till brandman. Visst, man kan ta studielån, men det känns inte jätteroligt, men jag gissar att det är så det får bli.

När jag är ute och reser efter gymnasiet vill jag samtidigt inte ha ett tvång på att snåla hur mycket som helst, utan faktiskt slösa lite eftersom det kommer bli en sån befrielse att vara ur skolan.

Menmen. Jag har tid kvar att tänka, och time will show and time will tell.


Just nu känner jag för att göra en lista över framtidens bestyr.

Denna sommaren:

• Jobba jobba jo-obba 

• Åka till Grekland med Kajsa-Lena. JA! Ni läste rätt! Detta ska bli så underbart härligt! Can't wait!

• Gå Hyssnaleden med Annika

• Runda Lygnern till fots med Sara

• Mycket mycker mer!

Nästa år blir det skola för fulla muggar, och det kommer nog bli roligt faktiskt! Haha, jag trodde aldrig jag skulle skriva detta, men jag ser lite fram emot det eftersom det nog blir många roliga kurser plus projektarbete! Och inte minst studenten! Samtidigt som jag absolut inte vill tappa massa vänner så vill jag ändå komma iväg och börja på ett helt eget spår. 

Fortsättning på en totalt ointressant lista:

• Ta studenten

• Åka utomlands 
 
• Skaffa egen lägenhet

• Leva lite till

• Söka in till SMO 
 

Kom just på att jag får nog söka in till SMO innan jag skaffar lägenhet hur som helst. Man får ju se vart man hamnar, men jag hoppas på Revinge!


Nu har jag tjatat färdigt.

Frid.

16 Juni ~ Recap

Tankar om allt, }

Nästan en hel vecka utan bloggande. Det är ganska ovanligt, men det har sina orsaker.

För det första har jag ju flyttat till min halvsyster och bor just nu uppe på ovanvåningen i ett garage, ett mysigt sådant, men internetet dit har inte fungerat som det ska, men det ska lösas så snart som möjligt.

Vad har jag då hittat på i veckan?

Måndag - Kurser hela dagen. Extremt tråkigt. Men en positiv grej var att en Insatsledare från brandstationen var där och vi hann växla några få ord, men åh vad jag saknar station alltså! Hoppas verkligen att jag kan vara där i höst!

Tisdag - Var det här jag storstädade? Samt tränade litegranna.

Onsdag - Tandläkaren på morgonen, en snabbvisit hos Isabella, och en tråkig kurs på eftermiddagen/kvällen

Torsdag - Barnkalas

Fredag - Sprang nästan milen, samt slappade välförtjänt.

Idag - Varit i Göteborg med Annika och verkligen strosat! Gött!



Nu när sommarlovet är här tappar man verkligen bort dagarna med en gång! Det går så sjukt fort allting!!

Imorgon skulle jag egentligen på barnkalas igen, men jobbet ringde och jag behöver pengar så jag får ta det istället, men det ska bli skönt att komma igång! En liten förstart på nästa helgs jobb som blir fyra dagar i rad. Men då är det midsommar med OB!

Z187897564_large

Train for your future

Tankar om allt, }

Nu har min fina Elisabet fått massage. Hon gillade det och jag lyckades lösa flera knutar i hennes rygg så nu har hon inte ont längre. Kul att det ändå gav resultat må jag säga!

Imorgon väntar en dag fylld med kurser. Mindre taggad får jag säga, men jag hoppas på gott kaffe till så man inte somnar på kuppen.
Imorgon kväll kan det hända att det blir lite sportande vid våran skola också, och det ska jag säga er, det längtar jag till!


Stor kram på er, och sov så gott!



Sjukt läcker bild.

10 Juni

Tankar om allt, }

Hej!

Ikväll ska jag göra något riktigt trevligt och framför allt mysigt.

Som tack för hjälpen med min Matte B ska jag ge min fina svägerska en go SPA-kväll med massage. Det är något av det bästa hon vet. Jag berättade det för henne idag att hon skulle få det och hon blev så glad så hon nästan mosade mig med sin goa kram. Hon blev så glad så hon ville ha den redan ikväll. Kul!

9 Juni ~ Finns det liv är det aldrig för sent

Tankar om allt, }

Hej allesammans!

Nu är det äntligen sommarlov. Så Sjuuukt härligt!! Jag har fixat HELA tvåan! Utan IG! För övrigt är jag riktigt nöjd med mina betyg. Känns skönt!

Igår var det den årliga grillfesten med folk lite härochvar ifrån och visst var man där, men inte länge, för jag och Sara hade såna feta planer på annat.
Vi drog iväg efter att snabbt ha slängt i oss en bit kött och vi tog bussen till Göteborg och gick in på krogen. Krogen! Haha, första gången någonsin, och käre barn så roligt vi hade! Det var go musik, härligt folk, och go dricka haha. Vi delade på en RedbullVodka men jag kände faktiskt ingenting av den, men kul som stryk var det ändå!



Det som var mest störande var ett gammalt par som på någon konstig vänster lyckades ta sig in och de dansade seriöst som två fula hönor. Folk blev så irriterade och äcklade så dansgolvet var tomt när de var där. Sjuka människor.

Annars var det förvånansvärt många snygga killar. Ögongodis överallt haha!


Vi i dimman

Nog om krogen.

Jag och Sara var inte nöjda efter krogen så när vi kom hem till mig, efter en halvtimmes promenad från bussen, så såg vi på skräckfilm. En sjukt dålig en. The Children. 

Sen sov vi till klockan elva idag. Så länge har jag nästan aldrig sovit. Kanske två gånger tidigare och det var sjukt många år sedan. Men fy vad skönt det var!  



Idag har jag bara städat, varit ute och tränat, duschat och sen slappat. Mitt i slapperiet har jag funderat på om jag ska söka värnplikten eller inte.. Har inte funderat färdigt än, men vi får se. Antagligen blir det ingen, men funderingarna kvarstår.


7 Juni ~ One year left to go

Tankar om allt, }

Hipp Hurra för alla studenter!

Idag har jag grattat fyra stöckna. Ludwig, John och Paulina först.



Här har vi THE MAN!



Och alla studenter med päron


Sedan tog det fart till bästa Kajsa-Lena som också tagit sig i kragen. BRA JOBBAT!
Här visar hon upp sig i sin EGENsydda klänning från The Prom

.

Tankar om allt, }

När alla säger nej ska jag säga ja
När allting går emot ska jag hålla kvar

När världen faller ner är det du och jag
Du och Jag








9 Juni ~ In love with Skånegårdar

Tankar om allt, }

Jag har verkligen en extrem förkärlek till Skånegårdar. Varför finns det inga såna gårdar i min bygd?

Ta ett kik!



Bild 1: 7 rum villa på Höja Byaväg 119, Ängelholms kommun Höja












Hur läckert är det inte med sånt vasstak? Eller det där superduperlantliga? Man kan inte annat än äska det!

Mitt år på Räddningstjänsten

Räddningstjänsten, Tankar om allt, }

Det år som jag haft på Räddningstjänsten har varit något av det absolut bästa i hela mitt liv. Jag har kommit till insikt om vad jag faktiskt verkligen vill bli när jag blir äldre och jag hoppas inte att planerna ändras, för detta var verkligen något utan det allra bästa som sagt.

Varje onsdag som andraårselev på gymnasiet har spenderats på Brandstationen i Skene. Det har varit dagar med massor med teori men även mängder med praktik. Jag har njutit av varje sekund och försökt suga i mig allt som har kunnat gå att lära. Jag vill lära mig Allt. 



Denna våren har jag även varit lärling på stationen och det har inneburit mer tid som lärt mig hur det är att verkligen vara brandman. Jag har fått åka på larm och jag har kunnat umgås med gubbarna som om de vore mina vänner.

Jag ska vara ärlig. Dagen då jag lämnade tillbaka nyckeln och sa hej då var riktigt jobbig. Jag tillochmed grät när jag gick därifrån. Löjligt, men ja, det har verkligen betytt sjukt mycket för mig, tiden på station.


Igårkväll knåpade jag ihop ett litet brev till gubbarna men jag visste inte om jag skulle våga ge dem det, men jag tog mod till mig och stoppade ner det i blombuketten som de fick av mig idag. Jag skrev om hur mycket jag har uppskattat tiden där, samt även en liten lista på vad som verkligen fastnat hos mig. Allt från ordet "flappstare" till det där "deeptalket" med några som berättade lite hur det var för dem att verkligen vara brandmän.
Kände mig skittöntig som skrev brevet, men samtidigt ville jag inte vara en torrboll som bara ger en blomma och sticker, utan jag ville ändå göra något lite personligt också.


Nu är det ett år kvar i skolan. Sen är det ett år i Australien. Efter det är det äntligen dax att ta tag i livet och börja läsa till brandman. Jag har en sån fet anledning att längta till framtiden.






4 Juni ~ Jag är arton år.

Tankar om allt, }

Då var jag 18 år.

Så sjukt underbart.

Jag är officiellt vuxen.

Jag kan köpa nässpray.  



Min dag har varit alldeles lagom underbar. Det bästa var ändå fikan med min absolut Bästa Vän sedan födseln. Alltså Sara. En sån vän är helt otroligt att man kan hitta, och jag är så glad att just JAG hittade henne! Sikken pärla!
Hon bjöd mig på fika på Punkten och där satt vi och tjötade en bra stund. Innan dess köpte jag min första burk cider haha. Detta var bara för att. Den står lugnt i mitt kylskåp och jag är inte det minsta sugen.

Jag har idag också ätit smörgåstårta med familj och en liten ynka del av släkten och det var trevligt, men ack vad mätt jag blev! Och jag har ätit så mycket socker så jag håller på att spricka. Jag mår konstant illa och känner att jag borde struntat i allt socker för länge länge sedan.

Det hela började i helgen då jag minifirade min födelsedag med Sara, Hanna och Kajsa-Lena. Vi var och åt riktigt god mat i stan och vi köpte även äckligt mycket godis. Ujujuj.


Nu ska jag strax gå och lägga mig. Ska bara skriva ett brev till Brandmännen på räddningstjänsten.

Det kommer ett inlägg senare om detta. Har inte smält att jag är ifrån där riktigt än. Usch. Maj lajf.


Godnatt alla!