musicandlyrix

Hejdå Sverige

Resor, }

Jag gillar hösten. Alltså den är verkligen riktigt mysig! Men den är som allra mysigast när man har haft en riktigt go sommar. Och folk säger att denna sommaren har varit jättebra, varm, och sol nästan jämt. Men det vet jag inget om. Inte Isabella heller. Därför har vi beställt en All-Inclusiveresa till Side i Turkiet. Vi åker imorn, så nu ska jag säga hejdå. Jag kommer hem nästa måndag igen!
 
 
en måne över Medelhavet - Amopi, Karpathos
 
 
 

Löparglädje

Alltiallo, }

Hemkommen efter att ha varit sjukvårdare på Martenloppet! Jag är så stolt över alla duktiga barn som sprungit idag, det är prestationer! Barn som trillar och skrapar upp sår, de som tappar skorna och kommer långt efter men som ändå hamnar bland de första och de med muskelsjukdomar som gör att de inte kan röra sig lika lätt som andra barn, de fullföljer och är riktiga kämpar! Underbart.
 
 
Nu ska jag iväg och jobba på mitt gamla ställe. Längtar INTE. Sitter och funderar på om jag ska sätta upp en "hemlig" lapp på anslagstavlan där det står "tänk positivt". Det är brist på det där tyvärr.
 
 
Menmen, jag ska komma dit och vara positiv i alla fall! Nu kör vi!
 
 
 
Hoppas ni alla har en fin dag!

The Royal Concept

Musik, }

Nu har The Royal Concept släppt ett nytt album!
 
Cabin Down Below är G R Y M.
 
 
 
As long as we're together,
this fire'll last forever 
I'm running and I'm running and I'm running
and it's all for you,
it's all for you

8 40 90

Träning, }

Åtta. Så många timmar spenderade jag på jobbet idag. Fick alldeles för mycket dålig energi från en kollega som lägger för mycket skit på mig. Bra uppladdning.
 
Fyrtio. Så många minuter ägnade jag åt att befinna mig i gymmet. Det var tyngre vikter än vanligt, mest fokus på rygg och armar.
 
Nittio. Så många minuter cyklade jag på spinningcykeln. Jag tog fel på tiden och var där hela fyrtiofem minuter för tidigt. Varför inte börja köra direkt ändå?
 
Fitness Motivation | via Facebook
 
En annan sak som blev till en uppladdning, var att jag drömde om pappa igen. Blir alltid lika tung i kroppen och bara ledsen eftersom de drömmarna verkligen är jobbiga. Där hade vi alltså återigen en bra anledning att träna. För att skjuta iväg de tankarna en bra bit bort.
 
 
En annan sak. En helt fantastisk sak. Det är att imorn ska jag skicka iväg papprena för utbildningen. Whoa!
 
Fitness Motivation | via Facebook
 
 
Något som jag tycker är lustigt ändå, det är folk som säger till mig att jag är så nyttig. Och att jag tränar så mycket. Jag blir lika paff varje gång, för jag tycker inte alls att det stämmer. Speciellt inte det första.
 
Jag har en enorm svaghet, och den heter Socker. Jag äter socker jämt. Ständigt. Finns det efterrätt på jobbet - Jag tar det! Ligger det en (eller flera) kakor kvar från fikat? De är mina.
Jag kan liksom inte motstå. Det är inte möjligt.
 
Och träna? Visst gör jag det, men inte sådär mycket som alla tror. Jag kanske tränar 4 gånger i veckan. Men när jag gör det så är det inga mesigheter. Svetten ska alltid spruta, några muskler ska alltid skrika efter syre.
Just nu känner jag att den träningen är bra nog. För jag orkar inte mer. Där kom den. Men så är det. Jag har faktiskt ett jobb och en fritid också. Som inte alls innebär träning.
När jag (och om jag) kommer in på utbildningen, självklart kommer träningen trappas upp mer då!
 
Fitness Motivation | via Facebook
 
I tisdags så sa min jobbarkompis: Jo, men du håller ju på att deffa och sånt där.
(Kan först berätta att hon inte har någon aning om vad det innebär. Hon tror att det innebär att man endast äter såna saker, typ som keso.)
Jag fick bevisa motsatsen med en gång. Jag käkade ännumer onyttigheter. Deffa tror jag nog aldrig jag kommer att göra.
Jag äter precis vad jag vill. Och det är absolut inte alltid nyttigt. Den saken ska ni ha klart för er. Sen att jag inte lägger på mig, det är en annan sak. Det går nämligen inte. Jag ska öka 5 kilo till har jag tänkt. Men det är sånt som får komma efter hand. Det tar tid.
 
Fitness Motivation | via Facebook
 

Fram och tillbaka

Alltiallo, }

Jag har hållt på med dessa Norgepapper ganska länge nu känns det som. Men samtidigt känns det inte som jag kommer någonvart. Jag har hamnat i ett träsk.
 
I förra veckan fick jag äntligen mitt tjänstgöringsintyg som jag frågat min chef om, så nu trodde jag att jag var klar för att skicka iväg papprena. Men så var det inte riktigt. Jag ska till polisen så att de kan stämpla på alla mina kopior så att folk i Norge inte tror att de är falska.
 
När jag väl skickat in papprena så är det absolut inte klart. Jag kommer att få betala in en kostnad på ca 1500. Sen kommer det ta ytterligare ett tag innan det är klart med just det. Sen måste jag skaffa norskt personnummer och även ett norskt skattekort.
Som ni hör är det en hel del att greja med innan allt verkligen är fixat.
 
Jag känner att hade jag planer på att jobba i Norge även under nästa termin så hade jag fullföljt och verkligen kört på detta, men jag ska ju söka in till brandmansutbildningen nu med, och kommer jag in på den så blir det ju knappt något jobb i Norge alls. max 2 månader kanske, och då vet jag inte hur mycket jag kan jobba eller någonting eftersom den kontakten jag fått säger att de inte kan hjälpa mig innan alla papprena är färdiga.
 
Jag har pratat med min syster som även är min excellenta rådgivare om detta, och det känns som att det är bättre att jobba på i Sverige i höst och blir det så att jag inte kommer in på utbildningen så tar jag fram papprena igen.
 
Jag hatar att se mig själv som en quitter, men jag har faktiskt bara lagt papprena på hyllan, så det så. Men det är klart det svider lite, men lite får man tåla.
Det positiva är ju att jag fortfarande kommer att ha nära till mina vänner och familj(erna).
 
 
Jag är ju absolut inte arbetslös, jag jobbar ungefär hela tiden, vilket känns såå bra! Min chef blev jätteledsen när jag sa att jag sökte i Norge. Hon ringde häromdagen och sa: Jadu Salome, bara så du vet så kommer jag terrorisera dig ända tills du lämnar detta landet.
 
Terrorisera = Ge mig massor med jobb.
 
Jag tackar och tar emot!
 
 
Anledningen till att jag funderade på Norge från första början var för att slippa eventuella studieskulder, samt ha pengar över så att jag kan ut i världen någon gång till innan utbildningen drar igång. Som det ser ut nu så kommer jag leva livet istället men även fortsätta leva som en liten ekonomista så att jag ändå kan göra det jag vill.
 
Livet är inte alltid en rak väg, och det gäller att hänga med i kurvorna!
Jag gillar livet.
 

Dagens

Alltiallo, }

Dagens humör: Humöret är bara bra, men jag är väldigt trött efter att ha jobbat natt nr 2. Har inte sovit så mycket som kroppen egentligen behöver, men jag tar igen det inatt.


Dagens borde: Jag borde alltid träna. Borde även städa upp i lägenheten innan Klara kommer hit. Men hon får nog överleva med lite stök.


Dagens vill ha: Jag vill åka på solsemester nu. Nu nu nu. Andra småsaker: Jag vill ha kaffe. Tja, det var väl det.

Dagens fundering: Mina funderingar får inte ens plats på min dators utrymme. Men tänker en hel del på Norge och brandmansutbildningen. Oväntat va? Heh.

Dagens beroende: Min underbara soffa. Kan man gifta sig med den kanske?


Dagens spontana: Bokklubbsmys med Klara. Fast spontant är det kanske inte om man har planerat det för en vecka sedan..?

Dagens kvällsmat: Oj, ingen aning. Kvarg med fun light och lite frukt kanske.

Dagens träning: Ingen. Jag är ju knappt levande i kroppen.

 

Nattajobb

Alltiallo, }

Hej!
 
Med två timmar och tjugo minuter kvar tills jag går på nattpasset så är jag faktiskt utsövd! Eller åtminstone mer än vad jag trodde att jag skulle vara.
 
Isabella frågade om jag skulle med och träna imorse men jag sa nej eftersom att om jag då hade kommit hem och inte sovit nåt så skulle det blitt riktigt jobbigt att vara vaken hela natten på det. Better spara på mina krafter. Eller inte.
Jag ångrade mig så jag följde med och köttade rygg och lite armar.
 
Och jag lyckades faktiskt sova sen, jag tror det nästan blev tre timmar, så nu ska det nog gå! Är faktiskt taggad för dessa två nätterna!
 
 
Undrar om det kommer bli mycket stillasittande eller om vi kommer springa runt på avdelningarna hela nätterna.. Hoppas inte det är någon som drar ur katetern eller får för sig att rymma bara. Men det återstår att se! Nu laddar vi!
 
 
 

September

Alltiallo, }

Okej. Dåligt uppdaterat, men skitsamma.
 
Det jag gjort är att jag har självklart jobbat och tränat, men har även varit på Ullared med mor och syster. Vi kan shoppa på ett sånt sätt som inte så många andra kan. Vi njuter i fulla drag, går hylla upp och hylla ner, äter ibland, fikar ibland och bara låter timmarna (och pengarna) flöda.
 
En riktigt mysig dag var det!
 
 
Jag har även haft mysiga kvällar med olika kompisar, vilket jag verkligen värdesätter! Älskar hösten då man dricker onormalt mycket te och tänder ljus i hela lägenheten.
 
Nu ska jag ta och städa upp litegrann, samt plocka ner mitt 1000-pussel som jag precis lagt färdigt. Undrar egentligen varför jag pusslat det.. Finns inget mer onödigt känner jag.
 
Anledningen till att jag ska städa upp lite extra nu är att jag ska ha spelkväll med tre underbara släktingar!
Det blir en hel del Canasta samt även Rappakalja! Blir säkert annat med, vi får se. Trevligt blir det garanterat!