musicandlyrix

29 November

Alltiallo, Räddningstjänsten, }

 
Hej!
 
Kvällen är här, och då är det nästan som bäst att skriva. Fingrarna får bara springa iväg liksom.
Just nu, denna veckan, är det projektarbete som står på hela schemat, och äntligen, ÄNTLIGEN har vi kommit igång! Hade en liten fuling i huvet som sa att vi aldrig kommer komma på något vettigt, men nu är han borta! Vi har en plan. En bra plan.
 
Som det ser ut nu (vågar inte skriva något annat), så är det som så att jag och Eddie, min projektkompis, vi har kommit på idén att vi ska göra ett intressant häfte, innehållande ungefär det som en brandman gör på jobbet, och lite till. Det ska innehålla mycket av det ena och en hel del av det andra. En blandad intressant kompott helt enkelt. Så idag har jag tagit tag litegranna i saken och vågade mig på att ringa ett samtal bort till Borås räddnngstjänst där vi hoppas kunna hälsa på ett dygn. (Vi väljer Borås eftersom de har fler larm där.)
 
Så detta ska nog bli riktigt bra! Han som svarade var riktigt positiv tyckte jag, och nu väntar vi på ytterligare svar. Kanon!
 
 
 
Annars flyter väl det mesta på. Är nästan helt fri från förkylningen, så nu har jag börjat träna igen. Skönt.
 
Imorgon är jag ledig, och då hoppas jag att jag kan försöka fjäska till mig mammas bil en stund så jag kan åka och träna mitt på dagen.
Sedan blir det utgång på kvällen, och det ser jag faktiskt fram emot! Har lite dans i kroppen som jag vill få ur mig. Det kan nog bli bra detta!
 
 
 
 

25 November ~ Vintersport och fotboll

Alltiallo, }

Hejsan slapp söndag!
 
Jag hostar som aldrig förr nu, för det kliar så otroligt mycket i halsen. Inte kul! Men något som är riktigt kul är att Vintersporten har börjat! Just nu sitter Hellner och Northug i studion och snackar med Pops. Den rivaliteten mellan dessa två är ju helt underbar! Jag tycker mycket bra om Northug, men det är klart man blir lite hatisk då han vinner. Särskilt när det är en minimal skillnad. Men det var det ju inte idag. Grym satsning av Hellner som plockade säkert 25 sekunder från Olssons varv, men tyvärr räckte det inte hela vägen. Northug vann riktigt stort.
Dock var det riktigt rart av honom att ta emot en svensk flagga på slutet. Nu i studion sa han att det var ett litet grattis till Hellner som fyller 27 år just idag.
 
 
 
Men idag är det inte bara vintersport. Det är även Liverpool - Swansea. Vadå, säger ni. Du kollar väl inte på engelsk fotboll?
Faktum är att jag börjar följa det mer och mer. Eftersom Coffe här i huset följer det, så kom vi överens idag om att jag också ska försöka sätta mig in i detta ännumer. Och man kan väl säga att från och med idag så håller jag också på Liverpool.
 
 

Jude Law

Alltiallo, }

Okej, det slutade med att jag bakade iallafall.
 
Och nu har jag sett en film med Jude Law. Så otroligt vacker.
 
 
 

24 November

Alltiallo, }

Hejhej.
 
Idag var det dags för en utekväll med tjejerna. Jag tänkte att jag skulle följa med denna gången, eftersom det blivit ett par gånger i rad då jag valt att inte hänga på, men vad händer då? Jo, förkylningen sätter sig i halsen och jag bara hostar och hostar och hostar. Och hur kul är det att bara orka dansa fem minuter innan man flåsande springer in till toan och måste hosta? Inte så kul. Så tjejerna fick åka utan mig idag också.
 
Men vad gör jag då här hemma?

För det första är jag helt ensam och kan hitta på typ vadsomhelst, men saken är den att jag kommer inte på något. Har tänkt att jag ska måla naglarna, men jag har verkligen inget tålamod. Sen är jag väldigt sugen på pizza. Men jag känner att det är nog lite lagom slött av mig att åka och köpa det och sen sitta här och smaska helt själv.
Sen kom jag på att jag skulle ju kunna baka bröd. Halv åtta på en lördag? Njaaa....
 
 
Så tja, här sitter jag och kommer inte på något. TIttar lite bilar på blocket( ska inte köpa någon), kollar hus på hemnet (finns inga skitsnygga i min plånboksstorlek), kollar lägenheter i min kommun (finns inga bra) osv.
 
Så jag är mer eller mindre stuck.
 
Tumblr_lhp0423f7x1qaobbko1_500_large

23 November

Alltiallo, Räddningstjänsten, }

Hej!
 
Snacka om bergodalbana. Tjiho vad det går!
Igår var den värsta dagen på länge igen. Idag - typ jättebra!
 
Idag har jag bland annat varit nere på brandstationen. Skulle hämta min pärm som jag glömde förra året. När jag gick in där igen så fick jag verkligen längtan tillbaka alltså. Adrenalinet vid larmen alltså, rus! Så otroligt häftigt!
 
Jaja, nog om det.
 
 
Snart kommer nog min lillebror hit upp, och sedan ska vi förhoppningsvis ta bilen och köra ner till KU. Fett kul! Är riktigt taggad idag faktiskt! (Kan bero på att jag är helt hög på kaffe)
Förövrigt älskar jag att köra bil!
 
 
 
Nu till en annan grej.
På Tyras blogg skrev hon att det naturliga leendet är alltid vackrast eller nåt sånt där.
Tur att mitt är fejk då.
 
 
 
 

20 November ~ In sickness and health

Alltiallo, }

 
 
Åh, nejnejnej!!
 
Jag har blivit sjuk. Jag orkar inte vara sjuk, hinner inte vara sjuk, och vill inte vara sjuk!
 
Jag som köpt nytt gymkort och allt. Börjat med äkta hårdträning med Vickis. Vi som är så sjukt bra. Ååååh.
Halsen skaver sönder, näsan korkar igen och huvudet blir tungt.
 
Kommer antagligen stanna hemma från skolan imorgon. Dags att tycka synd om mig själv, dricka varma drycker, plugga och se på serier. That's my thing.
 
Bye for now.

16-18 November

Alltiallo, }

Här kommer ett par bilder på tre av de fyra godingarna jag var hos i helgen.
 
 
 
   
 
Jonatan
 
 
Johannes och Lovisa
 
 
 
 

15 November 12.15 - Körkortet avklarat

Alltiallo, }

Mina närmsta vänner plus de på facebook har väl kanske inte kunnat undgå det, men...
 
JAG HAR KÖRKORT!
 
 
Känns så otroligt knasigt, tokigt och spännande på en och samma gång!
 
Igår körde jag för första gången helt ensam, och jag kände mig precis som en rymling! Jätteskumt!
Jag åkte ca 2-3 mil själv, sedan plockade jag upp mitt fadderbarns mormor och vi åkte i 2,5 timmar ända tills vi kom fram till mitt fadderbarn och hennes familj.
Mormodern frågade om jag inte fick ont i nacken eller blev stel och så, men jag måste säga att jag mest fick ont i bakdelen haha. Det blev rätt länge man fick sitta still. Men kul var det!
 
 
 
Nästa steg vad gäller körkort blir väl för lastbil. Gissar att jag kommer påbörja det nästa år.
 
 

Luddigt

Funderingar, }

Tänk att något som blev så bra kan vända helt och bli så fel.
 
Hoppas verkligen att saker och ting här i livet ska upprepas, utan att vi alla går vidare och ser nya möjligheter i det som kommer härnäst.
Det är svårt att ändra på människor, och det är inte min uppgift heller.
 
Jag har en bra magkänsla som berättar för mig vad som är rätt och vad som är fel. Jag hoppas verkligen att saker och ting rättar till sig nu.

12 November

Träning, }

Då var vi igång igen!
 
Jag och Viktoria kämpar järnet på gymmet och denna gången ska vi klara oss undan så många ursäkter till att man inte tränar, som det bara går!
 
Idag: Ben, rumpa plus lite mage
Tisdag: Armar och rygg
Onsdag: Fotbollsträning (mest styrka)
 
Sen har vi inte planerat mer, men det betyder inte att det är ett slut där. På torsdag ska vi också träna, och även i helgen förhoppningsvis!
 
 
 

Jag och min Far

Alltiallo, }

Fars Dag.
 
Idag tänker jag lite extra på min allra bästa vän. Har inte så många ord att skriva just idag, men jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kommer träffa honom snart igen.
 
Cirkeln ska slutas, det har jag kvar.
Vi ska enas i jorden, Jag och min Far
 
 
 
Av den som förstod mig, när jag var till besvär
Trots all den kärlek fanns jag ej där.
 
Jag önskar jag stannat, jag skulle blitt kvar
Den sista stunden, det borde vart jag och min Far.
.
 
 
 
 
 
 
 

10 November

Alltiallo, }

 
 
You're beautiful, it's true.
I saw your face in a crowded place,
And I don't know what to do,
'Cause I'll never be with you.

Komma igång igen

Träning, }

Efter att ha legat på mer eller mindre latsida sedan skolan började igen så är det dags att återigen köra igång med hårdträning. Jag och Vickis är taggade till 1000. Pressa bänk, löka svett och byggas upp långsamt.
 
Det blir förhoppningsvis bättre struktur i det hela denna gången. Mer inriktat på vissa muskelgrupper varje dag och sedan köra goa pass därimellan.
 
 
Tumblr_ls1x20qrn11r0n0kro1_500_large
Tumblr_mcepvpkfia1r6u05ro1_r1_500_large
 
3_large
 
Tumblr_md4ilto9pr1r5fdyqo1_1280_large
 
 
 
 

9 November

Alltiallo, }

 
Hej!
 
Istället för att städa färdigt så shufflar jag istället. Så mycket roligare!
 

6 November

Alltiallo, }

Tisdag.
 
Vaknar upp. Känner mig fortfarande lite stolt över att jag har "klarat det skriftliga på första" som man säger.
Nu är det bara uppkörningen kvar och ni kommer märka när den är gjord, tro mig! Då blir det frihet för fulla muggar. Första långa trippen går till Småland, till min älskade lilla pärleplutt! Sedan blir det en roadtrip förbi Ullared med syster. Inte helt fel!
 
Tumblr_llcebmepvd1qzr04eo1_500_large
 
Känns så skönt att kunna säga att jag fick körkort när jag var 18.
 
Nog om körkortspratet.
 
Igårkväll så gjorde jag färdigt en powerpoint som jag ska visa för klassen idag. Visa för klassen. Prata för klassen. Åh, jag tycker verkligen inte om det! Men! Jag ska nog försöka göra detta på bästa möjliga sätt. Sen är det ju över med den biten liksom. Hej och hå.
 
Tumblr_lmy97rcw3n1qhk9pio1_500_large
 
En sån där vill jag göra någon gång..
 
 
Ha en bra dag alla!

5 November

Alltiallo, }

OHLALA!
 
Halva kortet avklarat!
Idag klarade jag den skriftliga biten på körkortet! Skönt att fokusera mer på bilkörningen än på teorin!
 
 

*Hick*

Funderingar, }

God kväll.
 
Här kommer lite av några bekännelser vad gäller alkohol, festande och vilt partyliv.
 
Jag kan tycka att det är roligt att vara ute och festa. Det är kul att dansa och det är trevligt att träffa nytt folk. Dock är jag lite lack på detta att själva målet för många är att man ska supa sig så fulla att man helst står på öronen, men innan dess göra mängder med saker man senare kommer att ångra.
Jag tycker att alkohol är gott, men det innebär inte att jag vill ha så mycket att jag inte kan ha kontroll på mig själv. Och vips så blev jag en väldigt tråkig människa som bara sitter hemma och stickar och löser korsord. Det är den åldersgruppen jag hör hemma i. Eller?
 
Jag tycker det är så tragiskt att man ska se alkoholen på detta viset. Alkohol är en social dryck, javisst, men det är kaffe också. Alkohol kan göra dig glad, men den kan också göra dig så förtvivlat ledsen.
 
Jag har aldrig druckit mig full eller tappat kontrollen över mig själv. Varför? Är jag feg eller? Nej, jag skulle säga att jag faktiskt ( i detta fallet, inte för att skryta alls) är starkare än många andra som bara tar ena drickan efter andra bara för att "ha lite roligt". Seriöst, jag tycker man kan ha hamnat lite på bakfoten där. Även fast man har kontroll över sig själv så är det sjukt roligt att dansa ändå. Hur trevligt är det att bli nerspydd? Nej, inte så trevligt. Att bli nerspydd är bara en liten sak du kan göra för att förstöra för andra. Det räcker bara att man fantiserar lite för att komma på mycket mer som kan förstöra en annans kanske hela liv. Jag vet vad som kan hända. Jag är inte stolt över att säga att jag har alkisar i släkten. 
 
 
Jag har pratat länge och väl med många av mina vänner om detta. Jag uppskattar verkligen att de frågar om jag vill hänga med ut, absolut, men jag kanske inte hänger med varje gång eftersom jag tycker det räcker mer sällan än ofta att gå ut.
 
Igår var jag dock på fest. Maskeradfest skulle det vara, och visst, alla var utklädda. Målet för denna festen var att först att man skulle supa sig under bordet och sedan kanske våga ställa sig och dansa. Så kändes det iallafall.
 
Det kom fram en tjej till mig och två andra (som inte heller var så jättetända på att dricka) och frågade:
 
-Hej tjejer, kom igen, dansa lite!
 
Problemet var att det var ingen som dansade utan vi stog bara där som några flummisar.
 
-Nehepp, vill ni göra något annat då? Vi kan dricka? Röka? Eller jag vet, vi kör en öllek!
 
Vi:
- Alltså.. Njae..
- Oj, alltså ni var svåra alltså. Riktigt svåra.
 
 
Men alltså, vad är grejen? Det känns så oerhört tillgjort att först dricka alkohol för att släppa spänningen och sedan göra bort sig lite. Eller väldigt mycket.
Jag tycker det är roligt att gå ut. Men där det är mer folk. där är det roligare, för det finns nästan fler som är normala där och där tycker inte alla att man är knäpp för att man inte dricker.
 
Igår avslutade vi (fyra tjejer,) kvällen på festen väldigt tidigt och åkte hem till Matilda och såg på film istället. DET gillar jag. Men jag gillar även att vara ute. Jag gillar båda, men ibland det ena bättre än det andra. Ibland är man partysugen, ibland myskvällssugen. Så är det med mig.
 
Hoppas verkligen inte att folk ser mig som världens torraste person, men det var skönt igår iallafall att jag inte var den enda som nästan ville gå under gjord för att det var så tråkigt.
 
 
Godnatt kära vänner.
Ni som står mig närmast och som inte delar min mening, Jag gillar er ändå. Ni är fantastiska!
 
 

4 November

Alltiallo, }

Hej alla glada!
 
Detta inlägget är för oss!
Idag har varit en dag som varit bättre än många andra de senaste veckorna. Kan inte riktigt sätta ordet på varför allt känns så bra idag, men jag kan göra en lista över saker som väntar, eller som kanske väntar.
 
1. Jag var helt säker på att jag hade uppskrivning på tisdag. Fattar ni? Uppskrivning! Sjukt! Jag skulle precis betala in räkningen och såg att det stog att det är IMORGON! Jag blev lite halvfrustrerad eftersom jag inte ens läst ut teoriboken en enda gång, men jag får verkligen råplugga ikväll och hela dagen fram till provet imorgon då. Om det nu är imorgon? Jag ringde min lärare och berättade dilemmat, och hon sa att de skulle kolla upp det imorgon, så det känns iallafall lite lugnare. Käre barn, jag är något nervös nu! Men! Jag är så glad över att jag snart är klar! Ska bli så härligt!
 
2. Jag har kommit på en sak som kanske inträffar i vår. Sheffield. Vad säger ni om det? Berättar nog mer senare eftersom det hänger löst nu.
 
3. Och nu till något annat spännande. Vad sägs, om att flytta helt hemifrån, till en lägenhet, med en av de goaste vännerna jag har? Alltså, helt sjukligt bra alltså! Om vi har tur så hittar vi en billig tvåa eller kanske trea och sen så bor vi nära gymmet och kan kämpa JÄRNET båda två, typ närsomhelst? Ah, fy vad gött!
Aldrig godis på veckorna, äta nyttigt jämt och ständigt (helger kan få vara onyttiga ibland) men annars kommer vi bli så muskulösa så det är inte troligt. Wow.
 
 
 
Nu har ni fått lite boost av lilla mig.
 
Förresten, jag gratulerar alla Elfsborgare till guldet. Ni är värda det. Nästa år ska guldet hem. Hem till Götet. Precis som 2007.
 
Tumblr_mc95qxe9mf1qmk3n9o1_400_large
 
 
 
 

2 Oktober ~ Stadskörning och teparty

Alltiallo, }

God morgon!
 
Äntligen en sovmorgon! Det har inte varit mång utav den varan detta lovet..
Igår var en mycket spännande dag. Jag satte klockan på halv 6 och tog mig till bilskolan så jag var där vid sju. Det var dags för stadskörning!
Det gick faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv. Jag var inte alls nervös utan det var helt lugnt med alla nerver och grejer. Vi körde två timmar var (jag och Anna, en annan elev). Den sista timmen gick något sämre, men det berodde mest på att jag blev lite trött och seg, och då passade läraren på att säga till mig att titta ännumer runtomkring, banka mer på rutan och säga till mig att köra snabbare.
 
Men i det stora hela gick det väldigt bra. Så skönt!
 
Nu är det inte långt kvar tills skrivning och uppkörning. Skrivningen har jag nu på tisdag. Uppkörningen säger jag inte än. De enda som vet om den är mormor och Kajsa-Lena. (Hon sa sin till mig, så jag var snäll och sa till henne med.)
 
 
 
Mer igår då.
 
På kvällen var det dags för teparty! Det var gänget med de fyra som åt kakor och drack te tills vi storknade.
 
 
Jag hade på mig mina svarta nya byxor och min spetstop. Till det så körde jag faktiskt röda läppar!