musicandlyrix

En dag i Darwin

Resor, }

30 Augusti
Förmiddagen denna söndagen spenderades genom att åka på en liten sightseeing i centrala Darwin innan vi åkte till den norra delen av stan eftersom James fick lust att göra sin årliga shopping. Jag och Molly strosade runt för oss själva och spanande i lite butiker innan vi sedan åkte till och blev avsläppta vid oljetunnlar som vi ville se. 



Vad vi aldrig fick lära oss i skolan var att Australien också var med i världskrigen. Bland annat så bombades Darwin direkt efter Pearl Harbour av samma japanska trupper. Då bombades bland annat oljetunnlar som låg ovan jord så de bestämde att de skulle byggas under jord istället. De byggde fem tunnlar med de användes aldrig för någon olja. De använde en av dem för flygplansbränsle med det läckte ut efter tre år så sedan blev det inget med det. 1992 öppnade de en av tunnlarna för allmänheten så nu kan man gå inne i en som är 172 meter lång och läsa om det mesta som hände under krigstiden i Darwin.





Det var ganska skönt att komma ut igen efter att ha gått i tunneln. Det var riktigt fuktigt därinne men faktiskt nästan lika fuktigt ute. 
I Darwin finns det inga egentliga årstider. Som barn trodde jag att årstider fanns världen över och att det mest var ett uttryck, men tydligen är det inte så. Här i Darwin finns det dry och wet season. Just nu är vi i det som kallas "the build-up". Darwin är snart inne i the wet season. Hundra procents luftfuktighet. Så fuktigt att man måste köra med vindrutetorkare även fast det inte regnar. Det blir ändå blött på rutan. 
Hänger man upp kläder utomhus kan de byta färg under natten eftersom de möglar. 
Det verkar inte vara helt problemfritt att bo här när det är wet season så därför bestämmer vi oss för att åka vidare nästa vecka. Men först ska några spännande dagar upplevas här och Mollys och min tvåsamhet är över! Mollys syster Kajsa kommer ner på torsdag (3 september) och ska resa med oss den sista tiden innan vi måste lämna landet. Och när vi lämnar landet ska hon till Nya Zeeland och åka på en Kiwi Experience! 
Så på torsdag möter vi upp Kajsa. På fredag till tisdag ska vi hyra en bil och åka till Kakadu National Park samt ner till Katherine och paddla kanot eller kajak i gorgen där. Jag vet inte det svenska ordet för gorge men jag tror att det kan vara ravin? Vattenravin? 
Spännande ska det bli iallafall!  

Kommentarer


Kommentera inlägget här: