musicandlyrix

Vidare norrut

Resor, }

Lifta inte! Aldrig mer! Ta bussen! Helst tåg! 

Idag liftade vi från Noosa och vidare norrut. Efter att en snäll målare skjutsat oss ut till highwayen plockade en stor tatuerad man upp oss. Han var en godhjärtad person men han visste uppenbarligen inte alltid vad han snackade om. Men vi åkte med honom i några timmar innan han släppte av oss i det beryktade samhället Bundaberg. 

Denna killen var väldigt bestämd i sin uppfattning om att vi absolut inte borde lifta. Det var anledningen till varför han skjutsade oss till Bundaberg som egentligen blev en omväg för honom. Eftersom vi inte lyckades förklara oss nog över att vi är nöjda med att lifta så sa vi till slut att vi ska kolla upp greyhoundbussen som tar oss vidare norrut. 

Min uppfattning om att lifta har verkligen förändrats sedan vi kom hit till möjligheternas land. 
Hemma i Sverige verkar det anses som luffarfasoner och fattigmanssnylteri. Men jag (och min följeslagare Molly) ser det inte så. Vi väljer detta resesätt eftersom det gör att vi träffar och upplever så många nya saker som vi aldrig annars skulle gjort. Vissa personer ändrar ens syn på tillvaron och andra tar med oss på äventyr vi sent kommer att glömma. 
Molly och jag tycker det är tråkigt att man inte vågar lita på folk i vår värld. Vi vet att det finns idioter, och vi har tackat nej till folk som vill plocka upp oss, flera gånger. Men även många som är hyggliga tycker att vi borde ta buss istället. Det är en fin omtanke, men vi har valt vårt vis. 
Det finns även de som tycker att vi är modiga med det vi gör och de uppmuntrar oss att fortsätta, men självklart ska vi inte lifta med vem som helst. 

Nu när jag skriver detta har vi gått och lagt oss i en riktigt skön säng. Vi befinner oss strax utanför Bundaberg där vår sista lift för dagen plockade upp oss. Phil, en nyligen pensionerad man bjöd oss in till sitt hem eftersom han ska dit vi ska imorgon. 1770. Ja så heter nästa ställe längs kusten som vi ska till. 



Kommentarer


Kommentera inlägget här: