musicandlyrix

Vi har flyttat in!

Resor, }

I min plånbok, i facket med alla smålappar, där låg ett litet papper med ett telefonnummer till någon som heter Fredrik. Just det, det var någon vi liftade med i december, då när vi bodde i Gatton. 
Vi kom ihåg att han pratade om jobb på äppelfarm och att vi kunde ringa honom om vi behövde jobb eller hur det nu var. 
Molly ringde Fredrik medan jag köpte frukost och det verkade som om det skulle finnas jobb i närheten av där han kommer ifrån. 
Vi drog.  
Vi tog oss ut till Stanthorpe vilket tog oss två dagar. Vi slog upp ett tält i Nambucca Heads en natt innan vi på lördagen kom fram till en caravanpark i Stanthorpe. 
Här kändes det otroligt bra. De som ägde caravanparken hade kontakt med bönder och jobbställen runt omkring så jobb, det skulle vi få. Caravanparken var riktigt fin till skillnad från den vi bodde i utanför Gatton. Detta skulle bli bra. Riktigt bra. Tre månader med farmjobb för att äntligen få ihop alla 88 dagar, det skulle gå. Nu var det bara att skriva upp sig på listan och vänta på första jobberbjudande. 

Men historien på Blue Topaz caravanpark blev otroligt mycket kortare än väntat. 
Tidigt på morgonen, söndagen den åttonde mars, packade vi ihop tält och allting så fort vi bara kunde. Fredrik, svensken vi liftade med i december, plockade upp oss och tog med oss till en gård där vi skulle få wwoofa. (Wwoof står för Willing workers on Organic farms. Man arbetar för mat och boende samt får dagarna för andraårs-visumet om man vill ha det i framtiden. )

Här på denna gården har vi stannat i över en veckas tid nu. Det är ett helt fantastiskt ställe. En amerikansk man och hans fru bor här några månader om året då de inte bor i San Fransisco. Marken de äger är riktigt stor och de har som projekt att göra marken bättre för framtiden. Allt är organiskt och man återanvänder allting som blir till kompost. 

Vi har många olika slags sysslor. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att wippersnippra, alltså köra med trimmer/röjsåg, klippa den enorma gräsmattan och vi har även fixat marken runt många av deras fruktträd. 
Men vi har även lärt oss en hel del nya saker. Det bästa och kanske roligaste hittills har varit att köra traktor. Jag har sedan barnsben haft en dröm om att också kunna köra omkring på åkrar och slå gräs, och nu kan jag sträcka på mig och säga att jag faktiskt kan! 


Mannen och hans fru som bor här är fantastiskt snälla mot oss. Kelly, mannen, han är riktigt duktig på att lära ut. Han förväntar sig att vi gör misstag och att vi samtidigt lär oss ännumer därefter. 


Helene, hon är lite som en extramamma. Supergullig och riktigt duktig i köket! Det blir mycket mat med extra chili. 


Fredrik som jag skrev om, han arbetar också här. Han har känt Kelly i över 20 år och de har tidigare bland annat seglat mycket ihop. Han är ursprungligen från Halmstad och det händer ofta att vi pratat om våra hemtrakter. 


Vi har som sagt hunnit lära oss väldigt mycket på dessa dagar. 
De är glada över att ha oss här och hör och häpna, de låter oss, Molly och mig, bo här även från och med nästa söndag då de åker tillbaka till USA. Vi kommer alltså ha EN HEL GÅRD för oss själva! Fredrik jobbar här nästan varje dag också, men han och hans fru bor på andra sidan byn. 

Ni kanske tror att vi lever ett riktigt slappt liv nu, men det stämmer inte riktigt. Vi arbetar från halv nio till ungefär halv fem varje dag. Sedan försöker vi få in en del träning innan middagen på kvällen. 
Vi är ofta uppe redan innan sju också för att gå en kortare promenad eller ta en minivända i gymmet innan frukost. 


När paret åker till USA kommer vi jobba varje dag som vanligt. Vi kommer att skriva till dem och säga vad vi jobbat med och så vidare. 


Nu i helgen så ska vi ut till kusten. Mooloolaba. Där har Fredrik sin båt som han ska visa oss. Den mesta av helgens tid kommer nog tillbringas i havet och på stranden. 
Sen är det en ny vecka med mer traktorkörning och gräsklippning. 

Kommentarer

  • Henrik säger:

    Kul läsning! Från m&m pizza till lyxmiddag och camping till nu egen gård o storbonde!
    Hoppas ni ska trivas där, skönt att ni kommit till ett ställe där ni nu kan stanna lite längre tid.

    2015-03-21 | 10:56:04
  • coachewa säger:

    måste bara säga att ni är helt otroliga. vilka fantastiska äventyr å saker ni får uppleva mycket tack vara era underbara personligheter, ert öppna sinne å äventyrslysta. ha det fortsatt underbart.

    Svar: Tack för din fina kommentar! 💗 Den värmde våra hjärtan.
    Ha det underbart du också!
    Their music and my lyrics.

    2015-03-23 | 09:13:26

Kommentera inlägget här: