musicandlyrix

Strödagar i Darwin

Resor, }

31 Augusti -2 September 

Efter att ha levt i lyx var det äntligen dags att bege sig ut på resande fot igen. Det är en skön känsla att bege sig ut i det främmande okända efter att ha spenderat en längre tid på ett och samma ställe. Ofta funderar vi över hur vi ska kunna komma tillbaka till den verkliga vardagen på hemmaplan. Kommer vi någonsin kunna komma hem och känna att vi kan stanna? Kan resetarmen någonsin bli mättad? 

När vi checkade ut från lyxlägenheten gick vi för att checka in på ett hostel. Det blev slutligen ett YHA-hostel där vi trivs ganska bra trots att rummet är en gnutta för varmt om nätterna. Men det beror mest på att en av tjejerna i rummet tenderar att stänga av fläkten då hon tycker det är för kallt. Jag sover på överslafen och som alla vet så går värmen uppåt. 
Tyvärr måste man ju vara anständig också och sova med pyjamas på så det gör det hela ännu varmare. Men lakanet skippar jag helt. 

Här på hostelet finns en pool som vi spenderat x antal timmar vid och i,

 men vi har även utforskat Darwin en del på egen hand. Till exempel som denna dagen då vi gick en 16 kilometare bort till East Point (och tillbaka) där det fanns mängder med saker om krigstiden samt väldigt fin natur.

 Tack Lisa för tipset! 
Innan vi kom hela vägen bort till East Point så hade vi en härlig picknick vid Lake Alexander där vi också tog oss ett välförtjänt dopp. Förutom oss så fanns det bara en annan som badade. Mycket märkligt tyckte vi, eftersom det var så otroligt varmt! Och nej, denna sjön är en säker badsjö, det finns inga krokodiler där. 

På tal om krokodiler har vi inte sett några än. Vi har ögonen vidöppna men ändå har ingen dykt upp framför oss. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här: