musicandlyrix

Sydney återigen.

Resor, }

Vi landade i Sydney tidigt på morgonen den fjärde mars. Eftersom tullen var otroligt långsam att ta sig igenom så kom vi inte ut innan det hade blivit förmiddag. 

Vi tog oss till hostelet vi bokat för två nätter (rena lyxen för oss, speciellt för Molly som sovit o tält sedan 6 februari. ). Vi gjorde oss iordning, klädde upp och sminkade oss. Vart var vi påväg? 
Det första stoppet var vårt absoluta favoritställe i Sydney. The Dough Collective. Ett bageri där de säljer de godast bröd vi någonsin smakat. Och vi har smakat på allt. Alla sorter. 
De har små byttor med smakbitar vid varje bröd och vi har varit flitiga provsmakare. 


Detta var sista gången vi skulle kunna smaka på dessa fantastiska bröd. Vi hade en dag kvar i Sydney efter denna, men vi bestämde oss för att smådieta litegrann efter dessa enorma matintag. Pratar jag om flera? Ja, men den andra vet ni inte om än. Dit var vi påväg nu. 

Sydney Tower Restaurant. 
Lyxigaste lyxen. 
Mollys mamma Lisa hade gett Molly (och mig!) en middag uppe i denna restaurant som snurrar. Så medan vi drack cocktails, vin och åt en helt fantastisk trerätters middag så såg vi ut över hela staden. 





Det var en ganska magisk känsla efter att ha gjort och ätit mat från trangiakök så länge nu. Vi hade en helt fantastisk kväll. Stort tack till Lisa! Det var en upplevelse vi aldrig kommer glömma! 


Följande dag får vi ett meddelande från Stefan. Han var också i Sydney! Vi mötte upp honom och spenderade dagen tillsammans på Bondi Beach. Det var en speciell känsla att komma till stranden man normalt annars bara sett på teve. Men vilken överraskning! 


Stranden var jätteliten! Jag trodde den skulle vara riktigt stor men i själva verket så kändes det som något krympt ner den. 
Det var ett måste att bada. Vågorna va helt fantastiska! Man fick se till att man inte gick för långt ut eftersom vågorna verkligen drog tag i en så man tumlade och voltade omkring inne i dem. Riktigt roligt! Hade inte riktigt på mig rätt bikini för ändamålet. Jag blev lite trött på att ständigt behöva rätta till den så tillslut så gick vi upp och solade och läste. Vi smakade även på en "ny" frukt! Drakfrukt vinnet priset i utseende helt klart. Den smakade inte jättemycket men var ändå svalkande. Påminner lite om en kiwifrukt. 




När vi sedan kom tillbaka till staden så åt vi lite sen lunch och Stefan skulle hämta sin väska. Han hade inte lämnat inte den i något skåp eller lagt den på något hostel. Nej den låg mitt i den stora stadsparken Hyde Park. Men hur gömmer man en väska i en park där det alltid är fullt med folk? Stefan svarade på frågan. Man går dit riktigt tidigt på morgonen, klättrar upp i ett stort träd och binder fast den där. 


Man kunde inte se den om man inte visste om att den fanns där. 

På kvällen åkte Stefan tillbaka till flygplatsen igen. Han skulle hem. Hem till Bollebygd. 
Men för mig och Molly fortsätter äventyret. Vi hade en natt kvar på hostelet. Vi skulle ut ur Sydney följande dag. Vart skulle vi? Vi hade ingen aning. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: