musicandlyrix

Tacos, motorcykel och liftarhäng

Resor, }

10-11 Januari

En helg. Två dagar ledigt men med ingenting inbokat. Vad i hela fridens namn ska man egentligen hitta på här ute när det inte finns någonting speciellt att göra?

Vi börjar med att försöka slå ihjäl lördagens timmar. På morgonen gick vi en lång promenad innan det blev alldeles för varmt i solen. Svetten rinner för varje steg man tar, men solen stekte inte alls för mycket på oss. Och ja, självklart använder vi fortfarande 50+ solskyddsfaktor varje dag innan vi går ut i solen. 

På dagen åkte vi in till Gatton och vi hittade för första gången sedan nyår, täckning så vi kunde bl.a. ta en titt på våra bankkonton och se till att våra tre löner kommit in. Underbart! Det är definitivt värt att slit när man ser att det klirrar till i kassan. 
Efter lite svaranden på meddelanden på facebook så gjorde vi lite veckohandling på Coles innan vi liftade tillbaka hem till Tenthill Caravan Park. 

När vi kom tillbaka gjorde vi något vi väntat på nästan hela veckan. Något som ändå kändes svenskt men som härstammar bortifrån Mexico. Ja, ni är på rätt spår. Vi hade Tacofredag! Ni anar inte hur gott det var! Och för första gången så har jag köpt kött, köttfärs, här nere. Parentes: Det är ganska otroligt, men jag har börjat äta sjukt mycket vegetarisk mat här nere. Molly är vegetarian och jag har lärt mig att älska den maten också! Bönor, kikärtor och sedan en del tonfisk och ägg. I alla dess former. 
Men nu när det vankades tacos så köpte jag för första gången kött i butiken och för 3 dollar, ca 25 kronor, fick jag 500 gram urläcker köttfärs. Jag är ju trots allt en köttälskare så det kändes som en riktig fest upphöjt till två när vi senare åt våran fantastiska tacos ute på vår egenbyggda såkallade uteterass. (Brädor och backar vi hittat bakom toalett- och duschhuset där man säkert inte får vara egenligen. )


Det enda småtråkiga var att italienarna hade en fest, förlåt, "fest" igen, och de hade på riktig skitmusik ganska högt. Men vi smällde i oss mat för tre personer var innan vi gick in och hade en poddkväll. Vi slängde oss på sängen, lät maten smälta och lyssnade på Christer och Morgan från P3. Något som vi gör ganska frekvent. Vi älskar våra poddstunder. Mestadels har vi lyssnat på dem på farmen när vi har rensar ogräs eller potatis, men när vi rensat morötter istället så kan vi inte höra någonting eftersom maskinen är så fruktansvärt högljudd. Jag är så glad att jag frågade om öronskydd. Tyvärr äger tydligen ingen här nere någon form av hörselkåpor, men det fanns som tur var öronproppar som iallafall hjälper något innan de sakta ploppar ur öronen igen. 
Men nog om det. 
Vår tacosfredag var fantastisk. Inget fel med den alls. 


När vi vaknade upp på söndag morgon visste vi inte riktigt heller vad vi skulle göra. Matt, han som vi åt mat hos häromveckan hade skickat ett sms om att han var ledig söndag morgon i ett par timmar mellan hans arbetspass (ambulansare) och att vi eventuellt kunde hitta på något med honom då. 
Det sjukaste var att han jobbade fram till fyra på morgonen på grund av att han hade jouren, men sen, för våran skull så gick han ändå upp tidigt och tog sin motorcykel hit till caravanparken för att vi skulle få åka med honom. Vi fick åka med varsin gång på hans motorcykel!! Helt underbar känsla! Molly åkte först och jag satte min GoPro på hennes hjälm. Dock föll den av när de åkte, men den höll. Gött att veta! Den håller vad den lovar! Lite märken här och var på huset, men den är ändå hel och fungerar precis som den ska. Tråkigt nog så finns det ingen kraschfilm på den. Det verkar som den automatiskt plockat bort den delen precis innan den flög av. Rackarns, det kunde blivit en riktigt ball film. 



Sedan var det min tur att åka. Fantastiska fria känsla! Molly åkte i hela 170 km/h och jag åkte i 156 km/h vad jag kunde se. Är väl kanske lite avundsjuk, men samtidigt exakt lika lycklig efter allt adrenalinrus som gick genom kroppen. 
Matt är en så fantastisk människa! Och inte den sista fantastiska människa vi hängt med idag faktiskt! 


Vi bestämde oss för att återigen försöka ta oss in till Toowoomba bara för att få dagen att gå. Vi hade hört något om en japansk trädgård så vi tänkte att vi kunde ta oss till den och äta vår medhavda lunch där. 

Tummen upp vid vägen och ett par bilar drar förbi. Då ropar en kille som står vid macken som tillhör detta stället, om vi vill ha en lift. Javisst, det var ju precis det som vi ville ha. 
"Jag kan köra er till Gatton om ni vill, jag gissar att ni ska dit." 

Vi skulle ju till Toowoomba men Gatton är lättast att åka till först, så det blir jättebra! 

Tim, han bodde egentligen inte alls långt från Tenthill men ville köra oss ändå. När han hörde att vi skulle till Toowoomba så sa han att han lika gärna kunde skjutsa oss dit också. Han skulle ändå åka till sina föräldrar och hämta en låda med grejer. 

Vi åkte alltså med Tim ända till Toowoomba, och innan hans föräldrar hade kommit hem så besökte vi den Japanska trädgården (efter en lång tids sökande). 




Han tyckte uppenbarligen den var roligt att hänga med oss, och eftersom han ändå, precis som vi, inte hade planerat något särskilt för dagen, så fortsatte vi att besöka ställen lite härochvar runtom Toowoomba. Det var allra först The Picnic Lookout, samma som förra gången vi var där men då vi inte såg någonting på grund av alla moln, sedan den Japanska trädgården, efter det, en annan utsiktsplats och sedan åkte vi till ett ställe kallat Crows Nest. Det var en Nationalpark med mysiga stigar kring ett vattendrag med vattenfall. 
Vi hade en fin lunch där och Molly tog sig ett dopp. 



Sist på dagens agenda med Tim så åkte vi till ytterligare en utkiksplats innan han skjutsade oss tillbaka till Tenthill. 


Det tog ett tag innan de fick ordning på åt vilket håll norr var... 

Hela denna turen blev av tack vare Margret, damen som jobbar här och som turligt nog stog och gjorde frukost imorse. Tim var inne och skulle köpa sig lite mat och hon sa till honom att han skulle skynda sig ut och se om de svenska tjejerna stog kvar och om han kunde plocka upp oss. Och så blev det! Ännu en helt fantastisk dag blev av. 

Nu ska vi ut och springa en runda innan det blir lite kvällsmat. Sedan är vi förhoppningsvis i säng innan åtta (senast!) eftersom vi ska upp till en ny jobbvecka som drar igång halv sex imorgon bitti. Upp vid fyra som vanligt. Nu kör vi! Två veckor kvar! 

Vi hoppas denna veckan går riktigt fort eftersom det redan nästa helg är inbokat en spännande grej med nya människor vi inte träffat än. Allt via underbara Couchsurfing! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: