musicandlyrix

Nyår 2014-2015

Resor, }


Nyår blev en svårplanerad dag i vår kalender. Vi skulle jobba på dagen och vad vi skulle göra på kvällen hade vi länge ingen aning om. Allra helst ville iväg från denna caravanparken, men visste vi inte vart vi kunde åka så var en av alla varianter på möjligheter att skippa nyår helt. Ungefär som vi gjorde med julen. 
Men innan vi skippade det helt så slängde vi ut lite frågor till både Matt, killen som bjöd oss på god mat hemma hos honom, samt Rick, Aussie-Daddy. Vi visste att vi alltid kunde åka till honom men han skulle ut och vara på någon camping sen på helgen och då tänkte vi att vi skulle jobba om det gick. Även fredagen skulle innebära jobb och han skulle åka på torsdagen så vi fick välja bort att följa med honom. 
Men vi valde inte bort honom helt. Nyårsafton skulle han ändå vara hemma på och han ville gärna att vi åkte till honom över nyår. Så det gjorde vi. Utan problem liftade vi hela vägen. Ja, verkligen hela vägen då sista killen ville skjutsa oss ända till dörren. Superschysst! 

Det var så skönt att vara tillbaka. Det var som om vi alltid varit där. 
Vi började med att tvätta upp våra kläder och självklart prata massa med Rick om senaste veckan. 
Vi lagade mat ihop som vi lite senare hade till streetpartyt som var utanför på grannens tomt. 



Det var en hel del äldre folk men även några stycken yngre. 
I träden hängde mysiga ballonger med lampor i och barn sprang omkring med tomtebloss. 



Mitt i alltihopa dyker en enorm orm upp på gatan. En carpetsnake, säkert 1,5 meter lång. Rick var modig och tog tag i svansen på den och den kissade på honom så det stank riktigt illa. 
Han gick med den till träsket bakom hans hus där den fick ringla sig ner i vattnet. 



Allteftersom kvällen gick så insåg vi att vi antagligen kommer bli ganska besviken på oss själva ifall vi inte beger oss in till South Bank och tittar på fyrverkerierna. En helt fantastiskt bra sak som gällde tågtrafiken under nyår var att den var helt gratis! (Detta hade aldrig hänt i Sverige.) 
Man fick åka fritt hur som helst! Riktigt bra med tanke på hur många som kanske eventuellt tagit bilen istället för tåget egentligen. 

Vi kom med tåget i sista sekunden. Vi sprang över tågspåren när allt blinkade rött och verkligen sprang snabbt in på tåget. 

Fyrverkerierna var fantastiska. Vi var så nöjda över att vi åkte in och att vi faktiskt inte stannade kvar på caravanparken iallafall. 


Grundplanen var Sydney från början men det gick bort när vi insåg att vi faktiskt inte hade vägarna förbi där just i dessa tider, plus att kaoset som råder där runt nyår inte tilltalade oss riktigt. Brisbane dög bra för oss. 



Efter ett fantastiskt sprakande blev vi sugna på att gå ut och fira in det nya året. För en gångs skull var vi ordentligt danssugna men det fanns inget ställe på South Bank som man kunde komma in på eftersom allt, hör och häpna, var privatfester? 
Danssuget svalnade av men vi bestämde oss för att gå ut och ta en drink iallafall. När vi äntligen hittade ett ställe så kom vi inte in ändå. Molly hade glömt sin legitimation. Lite surt, men samtidigt hade vi ju haft ett nyårsfirande bättre än väntat så det var inte hela världen. 
Vi tog tåget tillbaka hem igen och gick och la oss ändå nöjda och glada. 

Kommentarer

  • coachewa säger:

    glatt nytt år på er.

    2015-01-16 | 13:40:38

Kommentera inlägget här: