musicandlyrix

Femte Januari

Alltiallo, }

Idag är det redan den femte Januari. Dagarna flyter på och vi sliter för fullt ute på åkrarna om vi inte står i skjulet och sorterar bort ruttna potatisar. 

Idag har vi nog haft den bästa farmdagen hittills. Det började med att vi var och plockade ogräs i nästan tre timmar. Sedan kom Dallas, supervisorn och sa att vi kunde hänga med och plocka pumpor tillsammans med en del andra. 

När vi kom dit så blev vi uppdelade mellan tjejerna och killarna. Vi tjejer stog på själva harvestmaskinen och lade i pumporna i stora lådor, bins, som är kanske 120x120x80cm stora. 
Vi sorterade bort de som var skadade av solen eller de som var för gröna. Alla jobbade riktigt hårt och vi tjejer hade riktigt kul tillsammans även fast tempot mestadels var snabbt. Killarna gick omkring på fältet efter ett stort rullband som stack ut där de la pumporna innan de åkte upp till oss. 

Ibland stannade allt upp, exempelvis när de hittade en hel flock med redbacks, svarta änkor, eller när det kom en meterlång orm slingrandes förbi. 
Annars slet alla på riktigt bra och vi var riktigt nöjda med dagen. Vi fick en hel del bins fyllda och vi tog med oss en stor pumpa hem hit till caravanparken som vi nu har rostat ihop med lite potatis och lök som vi ätit ihop med stekt ägg. Mycket gott. Och även idag går vi till sängs nöjda och glada. 

Ps. Vill inte skryta, men armhävningarna funkar riktigt bra för oss fortfarande. Nu ikväll ska vi göra 78 stycken. Men det bästa var faktiskt den förste Januari. Jag slog tidernas rekord och satte HUNDRA stycken. Helt galet. Inte de djupaste armhävningarna, men de var ändå armhävningar och de var på tå. I rad. 
Jag är lite stolt och tycker att jag kan få lov att vara det. Kändes riktigt bra att inleda det nya året på det viset. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: