musicandlyrix

Jobbet är slut!

Resor, }



Detta inlägget är skrivet i slutet av Januari. 

Förra veckan fick flera av farmjobbarna sluta eftersom det inte finns mycket jobb kvar att göra. Dallas, en supervisor kom till oss och sa att vi ändå hade jobb kvar till fredag denna veckan, men att vi skulle försöka vara tysta om det då han inte sagt något till de andra än. 

Folk blev ganska upprörda eftersom de fick reda på att de var tvungna att sluta samma dag. En fransk tjej var så upprörd så när vi stog och sorterade morötter vid morotsbandet så slängde hon en morot så hårt in i väggen framför så den gick av och jag fick den största biten rakt in i ögat. 
Jag hade låtit henne hållas först eftersom jag inte visste vad hon var sur för, men sen fick jag faktiskt be henne lugna sig. Det är inte speciellt skönt med en morot rätt in i ögat. 

Vi få som fick vara kvar på farmen spenderade de sista dagarna med att sortera potatis och tvätta pumpor. Men i onsdags säger hon i administrationen att det är sista dagen idag. 
Vi blev lite förvånade och visste inte riktigt vad vi skulle tänka. Vi missade ju två dagar med lön samt två farmdagar. 
Men efter allt så känns det riktigt bra ändå. Jag är såå glad över att vi har haft ett så bra jobb ändå. 

När vi åkte tillbaka till caravanparken bestämde vi oss för att sticka därifrån så fort som möjligt. Det fanns absolut ingen anledning att vara kvar. 
Vi frågade ägarna ifall vi kunde få tillbaka de pengar som vi lagt för kommande nätter och det var som tur var inga problem. 
Snabbt så packade vi återigen våra stora väskor och "städade" ur baracken. 
Sedan samlade vi delar av farmargänget som vi umgåtts med och tog lite kort och delade facebookuppgifter innan vi begav oss ut till vägen och liftade "hem" till Brisbane och Rick. 

Eftersom vi inte ville slarva bort de sista dagarna i Brisbane bestämde vi oss för att verkligen få ut det bästa möjliga av de tre dagar vi hade där. 
Valet var inte så svårt. Vi hade sedan innan redan bestämt att vi skulle besöka nöjesparken Dreamworld och vi skulle köpa ett tredagarspass där. 
Vi hade tre helt underbara dagar (trots att det regnade hur mycket som helst de två sista dagarna) på parken där vi åkte nästan allting och flera attraktioner åkte vi flera gånger. 
Förutom åkattraktioner hade de även ett stort vattenland där vi lekte runt som galna. 



Det absolut galnaste med vattenparken var ett rör som man blev instängd i. Man stog rakt upp och ner nästan, lite lutning bakåt. Sedan skulle man hålla händerna bakom huvudet och stå med fötterna i kors. 
Personen som hade hand om själva ivägsläppningen pratade i en mikrofon som gick in i röret. Hon räknade ner från tre och då försvann golvet som man stod på inne i röret och man föll rakt neråt en bra bit innan det kröktes och svängde innan man tillslut var nere i en bassäng. 

Vi hade som sagt riktigt bra dagar där vi kunde leka runt hur mycket vi ville! 

Dessa dagarna gick nästan för fort, och varje gång vi lämnar Rick och Brisbane så är det lite vemodigt. Men samtidigt vet vi att det fortfarande inte är sista gången vi ses. På vår östkusttripp ses vi igen! 

Kommentarer

  • coachewa säger:

    mot nya äventyr.... ha d gött

    Svar: Jag är ganska långt bak i uppdateringen av bloggen. Ber om ursäkt!
    Ska försöka blogga ikapp så snart som möjligt då det hänt en hel del saker på vår resa. Bland annat ett brutet ben.
    Fortsättning följer... :)

    God morgon och ha en fin dag!
    Their music and my lyrics.

    2015-02-09 | 08:29:44

Kommentera inlägget här: