musicandlyrix

Tiden bara flyger förbi

Resor, }

Hej Vänner! 

Nu har det gått ett par dagar utan bloggande. Jag skrev ett långt inlägg igår men det försvann, så nu är det bara att skriva om allting igen. 

För två dagar sedan lämnade vi vårat mysiga hotell på Spencer street. Det var riktigt skönt att slippa kånka på våra jätteryggsäckar. De lämnade vi ju hos Mik kvällen innan. 
Så vad skulle vi göra denna dagen? Vi bestämde oss för att besöka Melbourne Aquarium, och det var minsann en bra upplevelse! Bland annat så såg vi en sju meter lång krokodil, King Yarra. 





Vi såg även massa andra varelser. Här följer en liten bildström. 







Ser ni lejonet i fisken??










När vi först gick in på akvariet så sa tjejen i kassan att det tar ungefär en til en och en halv timme att se allting. Vi var där i fyra timmar. Så länge att guiden undrade om han inte kände igen oss några timmar senare. Men det var verkligen mycket att se på! 


När vi kom ut från akvariet var det gassande sol. Man fick gå riktigt långsamt om man inte ville svettas för mycket. Vi la oss ner en stund i en park, på andra sidan kanalen Yarra för att sedan traska vidare och se vad som fanns längre bort. Vi hittade en stor park som var som en slags memorialpark men en stor byggnad och det fanns även mängder med statyer på folk som kämpade i krig. 

Efter ett tag satte vi oss ner i skuggan igen och knaprade på varsin morot. Då ringde Mik och vi begav oss för att möta upp honom. 
Han undrade om vi var sugna på att hänga med på ett couchsurfingmöte på en pub lite längre bort, och det lät som en helt okej idé. Och visst var det det! Det kom massor med folk och alla pratade med alla om exakt allting! Vissa bjöd runt på kannor med öl och andra på lite mat. Vi träffade allt ifrån Melbournebor till en psykolog från Hawaii. Otroligt trevligt! När vi varit där i några timmar så ville Mik och John (som också dök upp) att vi skulle dra vidare. Vi var egentligen lite smått besvikna då man inte alls ville lämna c-surfinggänget. 
Vi skulle ta oss till en klubb där man lärde sig lite latinodans men det var inträde på det stället så vi struntade i det och gick till en pub. Men det var faktiskt riktigt tråkigt. Mest eftersom Mikes kompis var riktigt klängig. 
Tillslut sa vi att vi ville hem så äntligen kunde vi lämna puben. 



Denna natten skulle vi för första gången sova hos Mik. Det är en ganska underlig känsla att nästan bara möta upp någon på stan som sedan låter en sova hemma hos dem. Men vi har fått ett riktigt toppenställe att surfa på. Och Mik är störtskön! 
Vi har ett eget rum så jag och Molly delar en dubbelsäng. Lite skönare än soffa så det är ju pluspoäng! 
Jag trodde knappt jag skulle kunna sova första natten här men det gick ju hur bra som helst. Sov som en liten gris som vanligt! 

När vi vaknade morgonen efter så åt vi en god frukost framför teven innan Mik visade oss runt på ställen i city som vi missat. Vi hittade bland annat ett köpcenter som var byggt runt omkring en gammal fabrik. 


Efter kiket där så gick vi till Melbourne museum där vi lärde oss mycket om urinvånarna. Riktigt tragiska historier men även intressanta. 
Vi passade även på att leka lite på barnens playground. 



En gratisguidning och fyra timmar senare var vi riktigt hungriga. Eftersom magen gapade efter mycket mat så tänkte vi att vi skulle äta något ordentligt. Vi besökte en asiatisk restaurang där halva Kinas befolkning befann sig. 
Det var här jag kom att tänka på mamma. När vi var små så råkade hon tappa i alldeles för mycket tacokrydda i färsen såden knappt gick att äta. Men jag kan säga att i jämförelse med den kycklingenrätten vi fick så var mammas tacos riktigt mild. Detta var första gången jag kände att jag inte ens kunde äta upp maten. Det var så starkt att det slog lock för Mollys öron.  

Hela denna dagen var kantad med promenader hit och dit och egenligen var vi ganska trötta. Men vi drog ut senare på kvällen på en riktigt ordentlig träningsrunda. Skönt! 

Mik hade också tränat så vi gjorde mat ihop på kvällen. Mik är från Kenya så han gjorde en Kenyask maträtt som vi åt med händerna. Extra gott! 
Vi hade en jättemysig kväll. Tror inte man kan hitta en bättre c-surfinghost än honom! 



Vad vi gjorde idag ska jag berätta mer om imorgon när jag orkar skriva mer. Kan hinta om att denna dagen varit en av de allra bästa här nere! Interesting, huh? 



Kommentarer

  • Viktoria säger:

    Jätte kul du uppdaterar o skriver så mycket!! Och lägger ut mycket bilder! :-) fortsätt så! :D

    2014-10-26 | 17:40:12
  • Gunilla Andersson säger:

    Det verkar som om ert äventyr har startat riktigt bra.
    Kul att följa er framfart. Kram.

    2014-10-27 | 19:21:30

Kommentera inlägget här: