musicandlyrix

Julbord på IKEA

Resor, }

Två söndagar i rad har vi gått till Svenska kyrkan här i Brisbane. Förra söndagen var det Luciafirande och nu i söndags var det som en julgudstjänst. Vi hade blivit tillfrågade ifall vi ville ställa upp och sjunga med i deras lilla kyrkokör, The Scandinavian Singers, och vi sa att har vi tid så kan vi vara med. 
Så det var vi! Även fast det var det värsta jag någonsin hört så var det ganska roligt och vi fick tillochmed blommor efteråt. 

Här i kyrkan träffade vi en tant som heter Helena som berättade att hon skulle på IKEAs julbord tisdagen den 16. Artigt så frågade vi om det fanns möjlighet att vi kunde få skjuts med henne dit så att vi också fick lite mat och det var inga bekymmer. Vi bokade biljetter på nätet och vi åkte med henne, och hennes boyfriend som hon kallade honom, dit. 

I flera dagar gick vi och tänkte på den här middagen. Vi hade fantiserat upp alla möjliga olika rätter som kunde tänkas höra julbordet till och när vi äntligen var där så var vi som i extas. Jag var tillochmed skakig! 

Efter att ha sprungit världens snabbaste runda i varuhuset så köpte vi lite glögg, julmust (det fanns inte på buffén hade vi hört) och, hör och häpna, lösgodis (!) så var vi redo att spränga våra bukar. 

Det var snyggt dukat och vi fick ett eget bord där vi kunde sitta ifred.

Maten var god, man ska inte klaga, men sjävklart kan den inte smaka riktigt som hemma. Vad som saknades var följande: prinskorvar, brysselkål, mörkt bröd (rackarns, inget mörkt bröd hör heller) och Janson! Ingen Janson!! Tråkigt. Men vi kan lugnt säga att vi blev mätta ändå. 

Det var också ganska konstigt att vi fick massa potatismos till köttbullarna samt någon konstig plommongrej med vanliljsås till efterrätt. Vi som hade hoppats på ris a la Malta..  



Men vi åt som sagt som aldrig förr och vi har nog aldrig känt oss så mätta för en sån lång tid efter det. Vi kände oss mätta ungefär fram till lunchen idag. 

Det var fantastiskt gott. Tycker det är underbart att vi svenskar faktiskt kan få ha förmånen att kunna äta svensk julmat även fast vi befinner oss utomlands. 


Nu trillar mina ögonlock ner så jag får skriva imorgon om vad vi haft för oss denna dagen som var. Allt jag kan säga är att vi verkligen har gjort mängder med olika intressanta saker! 

Fortsättning följer... 

Kommentarer

  • Gunilla A säger:

    Vilka spännande saker ni hittar på. Bergsklättringen från en tidigare bloggsida såg livsfarligt ut. Men kul. Och julbord på Ikea!! Bra att ni gör vad ni kan för att få lite lucia -och julstämning.

    Svar: Ja vi har verkligen kul jämt! Bergsklättringen är nog det bästa vi gjort på resan. Så fantastiskt kul!!

    Vet inte om hela ditt inlägg kom med, det slutade med ett och?

    Kraaam
    Their music and my lyrics.

    2014-12-17 | 18:45:23

Kommentera inlägget här: