musicandlyrix

Brizzy!

Resor, }

Dåså! Då var vi i Brisbane, eller Brizzy om vi ska snacka Strayan, Aussie slang.
 


Det var drygt två timmar med flyg från Launceston och det kändes som vi bytte land och klimat totalt. För det första var det mörkt redan klockan sju istället för Tasmaniens nio, och sen värmen. Vilken värme! 

Vi kände inte riktigt på den igår då vi landade på kvällen, men idag har vi verkligen stekts. Vi tycker om det. 

Vi blev upplockade av våran nya host, Rick, och han är en superb host! Bland annat så har han faktiskt höns (mitt i villaområdet) vilket innebär att vi kan äta hur många ägg vi vill. Hurra!! 



Dessutom har han ett fantastiskt hus som är riktigt fräscht! Det var precis det vi behövde efter mögelhostelet i Lonnie. 

Han har även bland annat två innekatter som är några av de sötaste jag sett. De är släkt med Sfinxkatten så de ser lite smålustiga ut samt har ullig päls. Supermysiga! Ska försöka få upp ett foto på dem här på bloggen så ni kan se dem. 

Igår installerade vi oss mest här i huset och idag så tog vi en liten promenad i hettan. Vi gick mot havet och tänkte att vi skulle ta oss ett dopp. Men det var lågt tidvatten samt överbemannat med stora pelikaner och det var inte så fräscht just där. Men vi knallade lite längre bort och hittade en wadingpool som vi flöt runt i i drygt en timma innan vi kom på att vi skulle vara lite försiktiga med solen. (Självklart smörjer vi in oss varje dag med 50+ faktor men det kan ta ordentligt ändå. ) 

Rick jobbar på dagarna men vi har nyckeln till huset så vi kan komma och gå fritt som vi vill. 

Nu på kvällen kom en australiensisk tjej som är ny i couchsurfingvärlden och plockade upp oss och visade oss runt i staden. Jättetrevlig tjej som vi hittade när vi skickade förfrågningar om surfning men hon skulle egentligen hosta en annan men som blev försenad, så vi kunde vara med henne ändå. 
Vi åkte och tittade på bland annat Manly beach och sedan åt vi jättegod japansk mat i stan. 


Pearl, som hon heter, bjöd efter maten hem oss till sig på te och havreflarn. Ja! Havreflarn! Vi vet inte hur hon hade fått tag på dem men de var fantastiska! 

Nu har vi nyss gjort våra 45 armhävningar för idag och är redo att sova. Det blir förhoppningsvis en tidig morgon med träning imorn då dagarna är helt omöjliga att träna på här. Menmen, det är fantastiskt kul att börja om på ett nytt kapitel igen. Vi kommer sakna Tasmanien men det känns inte alls som om det va sista gången vi var där. Vem vet om vi hinner tillbaka en gång till? Tiden får utvisa det. 

Kommentarer

  • Lisa Fondelius säger:

    You are killing us up here in Sweden with the summery pictures!

    Svar: Whopsie ;)
    Their music and my lyrics.

    2014-12-03 | 16:29:45
  • coachewa säger:

    vad är det där coachsurfing egentligen? kan man åka jorden runt å bo gratis på folks soffor?

    Svar: Exakt!! Det är verkligen toppen! Man är medlem på en sida på nätet (och man har en app i telefonen) och på så vis tar man kontakt med folk världen över. Man får nya vänner och man delar med sig av sina livshistorier. :) Man kan även vara en värd själv. Rekommenderar det starkt! Kolla gärna upp det på google :)
    Their music and my lyrics.

    2014-12-04 | 08:42:58
  • coachewa säger:

    helt fantastiskt. ska tänka på det när jag ska ut å resa som pensionär.

    Svar: Du kan börja med att vara värd redan idag! :)
    Their music and my lyrics.

    2014-12-05 | 08:27:05

Kommentera inlägget här: